Pokud už jste na jméno Huga Hromase narazili, dobře víte, že je jeho způsob vaření je trochu netradiční. A to nás právě inspiruje! Kdybychom pro to měli najít jedno slovo, byl by to nejspíš pojem rustikální. Hugo se s tím zkrátka nemaže. Vezme kus masa, hodí ho na oheň, kachnu sváže a pověsí ji do kouře, rybu zasype solí, zeleninu schválně spálí a pak ji oloupe, aby měla kouřovou příchuť.

S Hugem se zkrátka v kuchyni nudit nebudete. Hlavně pokud se rozhodnete vařit venku na ohni. Určitě sáhněte i po jeho kuchařkách. Oheň a dým je taková bible pro ty, kteří chtějí vařit venku na ohni, Sedm způsobů, jak se radovat z jídla zase přináší velmi neotřelé způsoby, jak zpracovat zeleninu.

Novinkou jsou dvě knihy s názvem Vandrbuch, ve kterých Hugo přináší celou plejádu zkušeností, triků, receptů, zkrátka takový zápisník, ve kterém shromáždil léta zkušeností, jak vařit z obyčejných i velmi neobyčejných surovin, jak vařit s rozumem a podle receptů babiček i starověkých báb. Jsou to knihy pro lidi, kteří chtějí nad jídlem přemýšlet trochu jinak, neotřele a bez bázně.

Hugo má také velkou slabost pro španělskou gastronomii a často v jeho receptech najdete vliv z jihu Evropy. Zamilovanou zeleninou je lilek, který umí přetvořit v neskutečné lahůdky. A také si rád hraje s různými opomíjenými kousky masa, perfektní nápady má třeba pro vnitřnosti.

Hugo Hromas má svůj nezaměnitelný styl vaření a určitě vás jeho recepty příjemně překvapí!