Na čokoládové těsto
- moučkový cukr 120 g
- máslo (neslané) 150 g
- vejce 1 ks
- žloutek 1 ks
- mouka 200 g
- kakaový prášek 50 g
Na náplň z tmavé čokolády
- cukr 2 lžíce
- vejce 1 ks
- žloutek 1 ks
- tmavá čokoláda (70%) 100 g
- máslo (neslané) 75 g
Na náplň z bílé čokolády
- cukr 2 lžíce
- vejce 1 ks
- žloutek 1 ks
- bílá čokoláda 100 g
- máslo (neslané) 75 g
Postup přípravy
- Košíčky: Pomocí elektrického mixéru vyšlehejte cukr a máslo na lehký hladký krém. Přidejte vejce i žloutek a všechno dobře promíchejte. Sesypte mouku a kakao, promíchejte a vmíchejte do máslové směsi a dobře prošlehejte. (Tato směs bude velmi lehká.) Přikryjte fólií dejte alespoň na 2 hodiny do lednice.
- Těsto vyndejte na pomoučenou plochu, rozválejte ho, rozdělte na 6 dílů, ze kterých vyválejte kuličky a ty pak vtlačte do vymazaných formiček. Dno propíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem, vysypte fazolemi a pečte 12 minut při 200 °C.
- Náplně: Na obě náplně použijte stejný postup: Vyšlehejte cukr, vejce a žloutek dohromady, až bude směs lehká a krémová. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a máslo. Přidejte čokoládovou směs do vaječné a dobře promíchejte. Formičky naplňte oběma náplněmi a 15 minut pečte při 190 °C. Nechte vychladnout ve formách.