návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Dortíky z bílé a tmavé čokolády

6 porcí
nad 2 hodiny
Dortíky z bílé a tmavé čokolády
Autor: isifa.com Dortíky z bílé a tmavé čokolády
Kdo má rád čokoládu, rozhodně musí vyzkoušet tyto čokoládové dortíky. Kombinace bílé a tmavé čokolády uspokojí každého, kdo má chuť na něco sladkého.
Reklama

Suroviny (6 porcí)

Na čokoládové těsto:

Na náplň z tmavé čokolády:

Na náplň z bílé čokolády:

Reklama

Postup

  1. Košíčky: Pomocí elektrického mixéru vyšlehejte cukr a máslo na lehký hladký krém. Přidejte vejce i žloutek a všechno dobře promíchejte. Sesypte mouku a kakao, promíchejte a vmíchejte do máslové směsi a dobře prošlehejte. (Tato směs bude velmi lehká.) Přikryjte fólií dejte alespoň na 2 hodiny do lednice.
  2. Těsto vyndejte na pomoučenou plochu, rozválejte ho, rozdělte na 6 dílů, ze kterých vyválejte kuličky a ty pak vtlačte do vymazaných formiček. Dno propíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem, vysypte fazolemi a pečte 12 minut při 200 °C.
  3. Náplně: Na obě náplně použijte stejný postup: Vyšlehejte cukr, vejce a žloutek dohromady, až bude směs lehká a krémová. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a máslo. Přidejte čokoládovou směs do vaječné a dobře promíchejte. Formičky naplňte oběma náplněmi a 15 minut pečte při 190 °C. Nechte vychladnout ve formách.
Reklama

Dortíky z bílé a tmavé čokolády Foto:

Dortíky z bílé a tmavé čokolády                                                                                Foto: isifa.com

Související témata: Sladké
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama