archiv Haribo

Donuty s polevou a Haribo medvídky

Moje hodnocení
0x

Připravit opravdu dobré donuty chce dost péče, ale výsledek je prostě neodolatelný! Zvlášť pokud si tyhle nadýchané koblížky krásně ozdobíte. Zapojte do toho i děti, bude je to bavit a o to víc i chutnat :)

1 porce
120 minut
americká

Těsto

  • hladká mouka 520 g
  • plnotučné mléko 220 ml
  • máslo 50 g
  • cukr krupice 40 g
  • vejce 2 ks
  • sušené droždí 11 g
  • vanilkový extrakt 1 lžička
  • sůl 1 špetka
  • řepkový olej na smažení

Cukrová poleva

  • cukr moučka 12 lžic
  • voda 4 lžíce
  • potravinářské barvivo

Malinová poleva

  • bílá čokoláda 200 g
  • maliny 100 g

Na ozdobu

  • gumoví medvídci HARIBO Goldbären

Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče.

Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, droždí, sůl a vše promíchejte.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené máslo pokojové teploty a rukama těsto zpracujte do drobenky.
  3. V menší misce ručně vyšlehejte vejce, přidejte mléko a vanilkový extrakt. Přidejte do suché směsi a vypracujte měkké, mírně lepivé těsto.
  4. Těsto přendejte na linku, potřete olejem a vložte do olejem vymazané mísy. Přikryjte fólií a nechte zhruba 1 hodinu kynout. Po vykynutí těsto přendejte na pomoučenou pracovní desku a rukama lehce zapracujte, čímž ho zbavíte vzduchových bublin. Vytvarujte bochánek a vložte opět do mísy. Nechte dalších 45 minut kynout.
  5. Bochánek opět vyklopte na pracovní plochu a rozválejte do výšky maximálně 1 cm. Do těsta vykrájejte požadované tvary (ideálně větší kolečko a do jeho středu menší kolečko) a přendejte na pomoučený plech. Vykrojené tvary přetáhněte olejem potřenou potravinářskou fólií a nechte nakynout tak, aby zdvojnásobily objem.
  6. V hrnci roztopte olej, který nesmí být ani studený ani příliš horký. Proveďte test na malém kousku těsta. Následně do hrnce vložte připravené donuty a smažte tak dlouho, dokud nejsou z obou stran krásně zlatavé. Poté je přendejte na plech a kuchyňskými utěrkami vysajte přebytečný olej.
  7. Cukrová poleva: Cukr smíchejte s vodou a dobře promíchejte. Poté přidejte barvivo dle vlastního uvážení. Hustotu polevy lze libovolně upravovat, přidáním cukru ji zahustíte, přidáním vody naopak zředíte.
  8. Malinová poleva: Maliny metličkou rozmixujte, ohřejte v mikrovlnné troubě nebo na plotýnce a přidejte do rendlíku s bílou čokoládou. Počkejte minutu a celou směs promíchejte.
  9. Nakonec donuty z jedné strany namáčejte do připravené polevy a ozdobte HARIBO medvídky.

PRIMA TIPY: • Žádnou z fází přípravy nezkracujte a nesnažte se ji uspěchat. Aby byly donuty opravdu dobré, je potřeba dodržet postup. • U donutů platí, čím méně těsto hnětete, tím lépe, manipulujte s ním proto velice jemně. • Pokud nemáte v pokoji dostatečně teplo, nechte těsto kynout v troubě předehřáté na 40 °C.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Haribo


Přečtěte si také

Recepty