návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Donuty s polevou a Haribo medvídky

nad 2 hodiny
Donuty s polevou a Haribo medvídky
Autor: archiv Haribo Donuty s polevou a Haribo medvídky
Připravit opravdu dobré donuty chce dost péče, ale výsledek je prostě neodolatelný! Zvlášť pokud si tyhle nadýchané koblížky krásně ozdobíte. Zapojte do toho i děti, bude je to bavit a o to víc i chutnat :)
Reklama

Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče. 

Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:

Suroviny

Cukrová poleva:

Malinová poleva:

Reklama

Postup

  1. Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, droždí, sůl a vše promíchejte. 
  2. Přidejte na kostičky nakrájené máslo pokojové teploty a rukama těsto zpracujte do drobenky. 
  3. V menší misce ručně vyšlehejte vejce, přidejte mléko a vanilkový extrakt. Přidejte do suché směsi a vypracujte měkké, mírně lepivé těsto. 
  4. Těsto přendejte na linku, potřete olejem a vložte do olejem vymazané mísy. Přikryjte fólií a nechte zhruba 1 hodinu kynout. Po vykynutí těsto přendejte na pomoučenou pracovní desku a rukama lehce zapracujte, čímž ho zbavíte vzduchových bublin. Vytvarujte bochánek a vložte opět do mísy. Nechte dalších 45 minut kynout. 
  5. Bochánek opět vyklopte na pracovní plochu a rozválejte do výšky maximálně 1 cm. Do těsta vykrájejte požadované tvary (ideálně větší kolečko a do jeho středu menší kolečko) a přendejte na pomoučený plech. Vykrojené tvary přetáhněte olejem potřenou potravinářskou fólií a nechte nakynout tak, aby zdvojnásobily objem.  
  6. V hrnci roztopte olej, který nesmí být ani studený ani příliš horký. Proveďte test na malém kousku těsta. Následně do hrnce vložte připravené donuty a smažte tak dlouho, dokud nejsou z obou stran krásně zlatavé. Poté je přendejte na plech a kuchyňskými utěrkami vysajte přebytečný olej. 
  7. Cukrová poleva: Cukr smíchejte s vodou a dobře promíchejte. Poté přidejte barvivo dle vlastního uvážení. Hustotu polevy lze libovolně upravovat, přidáním cukru ji zahustíte, přidáním vody naopak zředíte.
  8. Malinová poleva: Maliny metličkou rozmixujte, ohřejte v mikrovlnné troubě nebo na plotýnce a přidejte do rendlíku s bílou čokoládou. Počkejte minutu a celou směs promíchejte.
  9. Nakonec donuty z jedné strany namáčejte do připravené polevy a ozdobte HARIBO medvídky. 
Reklama

PRIMA TIPY:
•    Žádnou z fází přípravy nezkracujte a nesnažte se ji uspěchat. Aby byly donuty opravdu dobré, je potřeba dodržet postup.
•    U donutů platí, čím méně těsto hnětete, tím lépe, manipulujte s ním proto velice jemně.
•    Pokud nemáte v pokoji dostatečně teplo, nechte těsto kynout v troubě předehřáté na 40 °C.

Donuty s polevou a Haribo medvídky
Autor: archiv Haribo Donuty s polevou a Haribo medvídky
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama