Suroviny
- filet z candáta 500 g
- vejce 2 ks
- citron 1 ks
- hladká mouka (na obalení)
- strouhanka (na obalení)
- pažitka (sušená ) 1 lžička
- sušený tymián 1 lžička
- olej
- sůl
Postup přípravy
- Omytou rybu nakrájejte na špalíčky, osolte, pokapejte citronovou šťávou a nechte 10 minut odpočívat v chladu.
- Špalíčky obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance smíchané s bylinkami.
- Smažte dozlatova na rozpáleném oleji.
- Podávejte s bramborem nebo bramborovou kaší.
PRIMA TIP: Na smažení doporučujeme použít olej z bílého máku z Olejového mlýna Petraveč. Má značku Klasa a ryba na něm usmažená vám bude chutnat ještě o trochu víc.
Pro více zajímavých informací o kvalitních potravinách navštivte web akademiekvality.cz, kde najdete spoustu zajímavých receptů, rad a inspirace.
Domácí rybí prsty z candáta 2 Zdroj: akademiekvality.cz