návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Domácí rybí prsty z candáta

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 30 minut
Domácí rybí prsty z candáta
Autor: akademiekvality.cz Domácí rybí prsty z candáta
Předsmažené rybí prsty před lety nechyběly snad v žádném mrazáku a plnily nejedno dětské bříško. Jenže v nich často tak trochu chybělo maso a naopak přebývala spousta zvýrazňovačů chutí a vůní, které však dobře nechutnaly ani nevoněly. Nízkotučné rybí maso bylo navíc často obalené v nekvalitní dobarvené strouhance plné tuku. Nenechte si zkazit milované „dětské jídlo“ a připravte si domácí rybí prsty z kvalitních surovin. Možná budete překvapení, jak jsou ty z candáta dobré!

Postup

  1. Omytou rybu nakrájejte na špalíčky, osolte, pokapejte citronovou šťávou a nechte 10 minut odpočívat v chladu.
  2. Špalíčky obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance smíchané s bylinkami. 
  3. Smažte dozlatova na rozpáleném oleji.
  4. Podávejte s bramborem nebo bramborovou kaší. 

PRIMA TIP: Na smažení doporučujeme použít olej z bílého máku z Olejového mlýna Petraveč. Má značku Klasa a ryba na něm usmažená vám bude chutnat ještě o trochu víc.

Pro více zajímavých informací o kvalitních potravinách navštivte web akademiekvality.cz, kde najdete spoustu zajímavých receptů, rad a inspirace.

Domácí rybí prsty z candáta
Autor: akademiekvality.cz Domácí rybí prsty z candáta
Související témata: candát , rybí prsty , Hlavní jídla