Domácí mřížkový koláč

Moje hodnocení
2x

Zbyly vám doma vařené brambory? Můžete zkusit šulánky nebo třeba tento fantastický mřížkový koláč. Je jednoduchý a přitom luxusní. ;) K nedělnímu šálku kávy naprosto ideální.

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • brambory uvařené ve slupce 280 g
  • vejce 2 ks
  • mouka jáhlová 100 g
  • mouka rýžová 50 g
  • mouka tapioková 50 g
  • mouka lněná 2 lžíce
  • sůl
  • máslo 80 g
  • prášek do pečiva 1/2 lžičky
  • datlový sirup 1 lžíce
  • džem bez přidaného cukru
  • vlašské ořechy

Postup přípravy

  1. Brambory, nejlépe den předem uvařené, oloupejte a najemno nastrouhejte.
  2. Máslo rozpusťte, přidejte mouky, 1 vejce, 1 žloutek, prášek do pečiva, sirup, osolte a vše rukama zpracujte v těsto.
  3. Nechte chvilku odležet v lednici. Půlku těsta vyválejte s použitím mikrotenových sáčků, aby se nelepilo, a vložte do vymazané formy.
  4. Potřete džemem a z druhé půlky vyšoulejte mřížky. Bílek trochu našlehejte a potřete jím těsto.
  5. Na závěr posypte nasekanými ořechy. Pečte cca 35 min na 175 °C.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hodně domácí


Přečtěte si také

Recepty