Hodně domácí

Domácí mřížkový koláč

Moje hodnocení
5x

Zbyly vám doma vařené brambory? Můžete zkusit šulánky nebo třeba tento fantastický mřížkový koláč. Je jednoduchý a přitom luxusní. ;) K nedělnímu šálku kávy naprosto ideální.

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory, nejlépe den předem uvařené, oloupejte a najemno nastrouhejte.
  2. Máslo rozpusťte, přidejte mouky, 1 vejce, 1 žloutek, prášek do pečiva, sirup, osolte a vše rukama zpracujte v těsto.
  3. Nechte chvilku odležet v lednici. Půlku těsta vyválejte s použitím mikrotenových sáčků, aby se nelepilo, a vložte do vymazané formy.
  4. Potřete džemem a z druhé půlky vyšoulejte mřížky. Bílek trochu našlehejte a potřete jím těsto.
  5. Na závěr posypte nasekanými ořechy. Pečte cca 35 min na 175 °C.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hodně domácí


Přečtěte si také

Recepty