Domácí mřížkový koláč
Zdroj: Hodně domácí
Domácí mřížkový koláč
Zdroj:
Hodně domácí
Postup přípravy
-
Brambory, nejlépe den předem uvařené, oloupejte a najemno nastrouhejte.
-
Máslo rozpusťte, přidejte mouky, 1 vejce, 1 žloutek, prášek do pečiva, sirup, osolte a vše rukama zpracujte v těsto.
-
Nechte chvilku odležet v lednici. Půlku těsta vyválejte s použitím mikrotenových sáčků, aby se nelepilo, a vložte do vymazané formy.
-
Potřete džemem a z druhé půlky vyšoulejte mřížky. Bílek trochu našlehejte a potřete jím těsto.
-
Na závěr posypte nasekanými ořechy. Pečte cca 35 min na 175 °C.
Domácí mřížkový koláč 2
Zdroj: Hodně domácí
Domácí mřížkový koláč 2
Zdroj:
Hodně domácí