Těsto
- hladká špaldová mouka 250 g
- voda 140 ml
- olivový olej 35 ml
- sušené droždí 11 g
- sůl 1 lžička
- sušené oregano 1 lžíce
Omáčka
- sekaná konzervovaná rajčata 400 g
- česnek 1 stroužek
- sušené oregano
- čerstvě namletý pepř
Dokončení
- mozzarella
- bazalkové pesto
- čerstvá bazalka
Postup přípravy
- Do mísy dejte vlažnou vodu a droždí a připravte kvásek. Po pár minutkách přidejte zbylé ingredience na těsto (mouku, olivový olej, sůl, oregano), důkladně promíchejte a nechte kynout cca 40 minut. Po vykynutí těsto vyberte na pomoučený vál, rozdělte na dvě části a vytvarujte kruh.
- Rajčatový základ je jednoduchý. Pasírovaná rajčata dejte do menšího hrnce a na mírném ohni z nich nechte odpařit vodu. Až budou zredukována, přidejte oregano, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Promíchejte a omáčka je hotová. Nechte vychladnout.
- Po vychladnutí potřete na připravené těsto a poklaďte hrubé kousky mozzarelly. Dejte péct na co nejvyšší teplotu a troubu nechte pořádně dlouho předehřát, ať je maximálně horká. Pečte cca 10 minut.
- Hotovou pizzu pokapejte pestem a ozdobte čerstvou bazalkou.
Recept připravila Patris a Stanley z blogu "We lift together". Více receptů naleznete na blog.kitchenaid.cz
Dokonalá domácí pizza ze špaldové mouky Zdroj: archiv blog.KitchenAid.cz