archiv blog.kitchenaid.cz

Dokonalá domácí pizza ze špaldové mouky

Moje hodnocení
25x

Pizza je globální fenomén – tradiční italské jídlo si podmanilo opravdu celý svět a v různých podobách ji lidé připravují snad na všech kontinentech. Není to totiž nic složitého a doma ji hravě zvládnete upéct i vy. Vyzkoušejte třeba tuto křupavou variantu ze špaldové mouky à la Margharita s bazalkovým pestem.

2 porce
60 minut
italská

Těsto

Omáčka

Dokončení

Postup přípravy

  1. Do mísy dejte vlažnou vodu a droždí a připravte kvásek. Po pár minutkách přidejte zbylé ingredience na těsto (mouku, olivový olej, sůl, oregano), důkladně promíchejte a nechte kynout cca 40 minut. Po vykynutí těsto vyberte na pomoučený vál, rozdělte na dvě části a vytvarujte kruh.
  2. Rajčatový základ je jednoduchý. Pasírovaná rajčata dejte do menšího hrnce a na mírném ohni z nich nechte odpařit vodu. Až budou zredukována, přidejte oregano, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Promíchejte a omáčka je hotová. Nechte vychladnout.
  3. Po vychladnutí potřete na připravené těsto a poklaďte hrubé kousky mozzarelly. Dejte péct na co nejvyšší teplotu a troubu nechte pořádně dlouho předehřát, ať je maximálně horká. Pečte cca 10 minut.
  4. Hotovou pizzu pokapejte pestem a ozdobte čerstvou bazalkou.

Recept připravila Patris a Stanley z blogu "We lift together". Více receptů naleznete na blog.kitchenaid.cz

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv blog.kitchenaid.cz


Přečtěte si také

Recepty