návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Cukrový dort s jahodami

Hodnoceno: 0x
do 2 hodin
Cukrový dort s jahodami
Autor: Pěkně vypečený blog Cukrový dort s jahodami
Už jste viděli tak snadný, ale zároveň efektní dort? Pokud ne, určitě musíte vyzkoušet právě cukrový s jahodami – na suroviny není nijak náročný a chutnat bude vždy skvěle! :)

Postup

  1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou.
  2. Umyté a očištěné jahody nakrájejte na větší kousky a dejte do menšího hrnce společně s vanilkovým cukrem. Promíchejte a povařte zhruba 5 minut.
  3. Odstavte a vmíchejte zarovnanou lžičku kukuřičného škrobu. Jahody pak nechte trochu vystydnout, mezitím připravte těsto.
  4. V jedné míse vyšlehejte el. metličkami máslo, oba druhy cukru, vejce a vanilkový extrakt. Nakonec ručně vmíchejte mléko (el. metličkami už nešlehejte). Ve druhé míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
  5. Tuto směs postupně vmíchejte do máslovo-mléčné směsi. Polovinu hustého těsta rozprostřete do formy, stěrkou udělejte širší důlek, do kterého dejte jahody. Ty ponechte pouze v důlku, nedávejte je až k okrajům.
  6. Jahody přikryjte druhou částí těsta, uhlaďte a dejte péct na 60 minut. Po 30 minutách dort přikryjte alobalem, aby se při dopékání nespálil.
  7. Po upečení nechte dort chvíli vystydnout ve formě, poté ji rozevřete a koláč nechte ještě asi 15 minut stydnout.
  8. Mezitím rozpusťte máslo, kterým mašlovačkou potřete dort po celé jeho ploše. Cukr krupici smíchejte s mletou vanilkou a posypte dort také po celé jeho ploše.

Cukrový dort s jahodami Foto: Cukrový dort s jahodami; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let