Suroviny
- cuketa (mladé menší kousky) 4 ks
- sůl
- pažitka 50 g
- vejce (extra velká) 2 ks
- hladká mouka 250 g
- kypřicí prášek 1 lžička
- olej
Postup přípravy
- Cukety nahrubo nastrouhejte, osolte a nechte asi 10 minut stát. Potom je dejte na kousek gázy a vyždímejte z nich tekutinu, ještě dochuťte solí a pepřem a promíchejte s nasekanou pažitkou, rozšlehanými vejci a moukou s kypřicím práškem.
- Rozehřejte pánev s olejem. Když bude horká, naneste lžící cuketovou směs na pánev a placičky opečte po obou stranách dokřupava a dozlatova. Podávejte se ztracenými vejci, zakysanou smetanou a klínky citronu. Můžete přidat i opečenou křupavou slaninu.
PRIMA TIP: Po opečení dejte placičky do horké trouby a nechte je tam asi 10 minut. To zaručí, že budou propečené skrz naskrz.
Vyzkoušejte také recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka. Pomůže vám s tím návodný videorecept
Kompletní recept najdete ZDE