Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cuketové lasagne
Nic proti klasickým lasagním z mouky, je to klasika, která je prostě výborná. Ale pokud chcete zkusit, lehčí a zdravější variantu, nahraďte těstovinové pláty cuketou. Velmi příjemné letní jídlo ocení celá rodina.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- mleté hovězí maso (nebo vepřové, kuřecí, krůtí) 500 g
- vývar připravený z 1 kalíšku Knorr Bohatý bujón Hovězí 500 ml
- střední cibule, najemno nakrájená 1 ks
- čerstvá bazalka, nasekaná 1 lžička
- čerstvá petržel, nasekaná 1 lžička
- sušené oregáno 1 lžička
- cuketa, nakrájená na tenké plátky 2 ks
- loupaná a krájená rajčata 1 plechovka (400g)
- česnek, nasekaný najemno 3 stroužky
- Olivový olej 2 lžíce
- Voda 500 ml
- hrst strouhaného parmezánu
- mozzarella nakrájená na plátky 1 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na olivovém oleji pozvolna orestujte cibulku. Až zesklovatí, tak přidejte česnek a po chvíli mleté maso. Až bude maso lehce opečené, přidejte koření, plechovku rajčat, bujón a zalijte půl litrem vody. Pozvolna vařte zhruba 10 minut.
- Do zapékací misky nalijte trošku masové směsi a pokryjte plátky cukety a jemně posypte parmezánem. Pak zalijte opět troškou masové směsi a opět pokryjte plátky cukety a opět zasypte sýrem. Takhle pokračujte až do konce.
- Horní vrstvu pokryjte plátky mozarelly a posypte zbytkem parmezánu. Přikryjte alobalem nebo pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 20 minut. Pak odkryjte a pečte zhruba dalších 10–15 minut, až bude sýr na povrchu bublat.
KOMERČNÍ SDĚLENÍ