Korpus
- vejce 4 ks
- cukr krupice 200 g
- špaldová hladká mouka 170 g
- hořká čokoláda (rozpuštěná ) 100 g
- máslo (rozpuštěné ) 80 g
- podmáslí 80 g
- mletá skořice 1/2 lžičky
Náplň
- jahody 200 g
- cukr krupice 50 g
- želatina 14 g
- růžové víno 150 g
- tvaroh 250 g
- šlehačka (33%) 250 g
Na dokončení
- jahody 200 g
- růžové lístky (sušené plátky růže)
- moučkový cukr 50 g
Postup přípravy
- Na korpus vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny, vmíchejte čokoládu a poté rychle zbylé ingredience tak, aby těsto neztratilo objem. Nalijte směs na plech s papírem a rozetřete. Pečte při 170 °C asi 10 minut. Nechte vychladnout.
- Na náplň namočte želatinu do růžového vína, po nabobtnání ji rozpusťte na mírném ohni. Nevařte.
- Jahody nakrájejte na čtvrtky. Tvaroh, smetanu a cukr ušlehejte do pevna, vmíchejte vlažnou směs s želatinou. Dvě lžíce krému odložte do lednice na později. Nakonec do krému vmíchejte jahody.
- Kupolovitou formu vyložte fólií a poté z plátu upečeného těsta vyřízněte kruh podle jejího dna. Zbylým těstem vyložte vnitřek formy. Polovinu smetanového krému namažte dovnitř formy, přiložte kousky zbylého korpusu a zbytek smetanového krému. Zarovnejte a přiklopte vyříznutým kruhovým plátem. Nechte v lednici ztuhnout.
- Vyklopte z formy, sundejte fólii a celý povrch pomažte odloženým krémem, posypte moučkovým cukrem a ozdobte čerstvými jahodami a růžovými plátky.
PRIMA TIP: Další inspiraci najdete na Instagramu Josefa Maršálka @marsalekjosef82.
Čokoládové zucotto s růžovým vínem a jahodami Zdroj: archiv Josefa Maršálka