reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Čokoládové zucotto s růžovým vínem a jahodami
Autor: archiv Josefa Maršálka Čokoládové zucotto s růžovým vínem a jahodami

Čokoládové zucotto s růžovým vínem a jahodami

Hodnoceno: 4x
Zucotto je tradiční italský dezert, který má kulatý tvar. Skládá se z piškotového korpusu a nepečené krémové náplně. Zkuste si připravit luxusní verzi podle známého cukráře Josefa Maršálka, bude krásným překvapením třeba na Valentýna.
do 1 hodiny
12 porcí

reklama

Suroviny (12 porcí)

Náplň:

Na dokončení:

Postup

  1. Na korpus vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny, vmíchejte čokoládu a poté rychle zbylé ingredience tak, aby těsto neztratilo objem. Nalijte směs na plech s papírem a rozetřete. Pečte při 170 °C asi 10 minut. Nechte vychladnout. 
  2. Na náplň namočte želatinu do růžového vína, po nabobtnání ji rozpusťte na mírném ohni. Nevařte. 
  3. Jahody nakrájejte na čtvrtky. Tvaroh, smetanu a cukr ušlehejte do pevna, vmíchejte vlažnou směs s želatinou. Dvě lžíce krému odložte do lednice na později. Nakonec do krému vmíchejte jahody.
  4. Kupolovitou formu vyložte fólií a poté z plátu upečeného těsta vyřízněte kruh podle jejího dna. Zbylým těstem vyložte vnitřek formy. Polovinu smetanového krému namažte dovnitř formy, přiložte kousky zbylého korpusu a zbytek smetanového krému. Zarovnejte a přiklopte vyříznutým kruhovým plátem. Nechte v lednici ztuhnout.
  5. Vyklopte z formy, sundejte fólii a celý povrch pomažte odloženým krémem, posypte moučkovým cukrem a ozdobte čerstvými jahodami a růžovými plátky. 

PRIMA TIP: Další inspiraci najdete na Instagramu Josefa Maršálka @marsalekjosef82.

Čokoládové zucotto s růžovým vínem a jahodami
Autor: archiv Josefa Maršálka Čokoládové zucotto s růžovým vínem a jahodami

reklama

Související témata: jahody , Josef Maršálek , Sladké , Italská kuchyně