Josef Maršálek

Čokoládové zucotto s růžovým vínem a jahodami

Moje hodnocení
10x

Zucotto je tradiční italský dezert, který má kulatý tvar. Skládá se z piškotového korpusu a nepečené krémové náplně. Zkuste si připravit luxusní verzi podle známého cukráře Josefa Maršálka, bude krásným překvapením třeba na Valentýna.

12 porcí
60 minut
italská

Korpus

Náplň

Na dokončení

Postup přípravy

  1. Na korpus vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny, vmíchejte čokoládu a poté rychle zbylé ingredience tak, aby těsto neztratilo objem. Nalijte směs na plech s papírem a rozetřete. Pečte při 170 °C asi 10 minut. Nechte vychladnout.
  2. Na náplň namočte želatinu do růžového vína, po nabobtnání ji rozpusťte na mírném ohni. Nevařte.
  3. Jahody nakrájejte na čtvrtky. Tvaroh, smetanu a cukr ušlehejte do pevna, vmíchejte vlažnou směs s želatinou. Dvě lžíce krému odložte do lednice na později. Nakonec do krému vmíchejte jahody.
  4. Kupolovitou formu vyložte fólií a poté z plátu upečeného těsta vyřízněte kruh podle jejího dna. Zbylým těstem vyložte vnitřek formy. Polovinu smetanového krému namažte dovnitř formy, přiložte kousky zbylého korpusu a zbytek smetanového krému. Zarovnejte a přiklopte vyříznutým kruhovým plátem. Nechte v lednici ztuhnout.
  5. Vyklopte z formy, sundejte fólii a celý povrch pomažte odloženým krémem, posypte moučkovým cukrem a ozdobte čerstvými jahodami a růžovými plátky.

PRIMA TIP: Další inspiraci najdete na Instagramu Josefa Maršálka @marsalekjosef82.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Josef Maršálek

Sexy dorty Josef Maršálek

Představovat cukráře Josefa Maršálka, který pekl dorty v britském Harrod’s, které ráda mlsala i královna Alžběta II. a porotcoval soutěž Peče celé Česko, je zbytečné. Jeho kučeravou hlavu, halasný smích, všeobjímající vřelost a lásku k dortům znají všichni, kdo si občas dají něco sladkého. O své umění se rád dělí s ostatními, ve své třetí knize odhaluje většinu ze svých fíglů, triků a vychytávek, které se ve světě cukrařiny naučil, ať už v Evropě nebo v Indii. Překrásné dorty tak díky pečlivému popisu a obrázkovému doprovodu obtížnějších kroků zvládne každý, kdo rád peče. Dorty totiž mají být nejen dobré, ale i krásné a budící úžas. Ty vaše rozhodně budou!

Vydalo nakladatelství XYZ.


Přečtěte si také

Recepty