zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Čočkový salát s paprikami a gorgonzolou
Autor: archiv Čočkový salát s paprikami a gorgonzolou

Čočkový salát s paprikami a gorgonzolou

Hodnoceno: 1x
Drobnozrnná čočka je skvělým základem pro svěží a výživný salát. Doplňte ji pečenými paprikami a výrazným sýrem – kvalitní gorgonzola ze severu Itálie je ideální, vybírejte tu pravou s označením původu DOP.
do 1 hodiny
4 porce

Evropská ochranná známka DOP (Chráněné označení původu) charakterizuje tradiční geografické místo původu. Vyrábí se tedy z toho správného mléka a v tradiční oblasti, jejíž vlastnosti dávají sýru specifickou chuť. Známka také zaručuje, že jsou sýry vyráběny tradiční formou a za pomocí postupů, které vymysleli naši předci.

reklama

Postup

  1. Čočku uvařte na skus s tymiánem a bobkovým listem.
  2. Papriky potřete olivovým olejem a upečte v troubě na 200 °C, aby byla slupka tmavá.
  3. Papriky vložte do mísy a uzavřete fólií na cca 30 minut, aby se papriky zapařily. Poté je oloupejte a zbavte jádřinců.
  4. Uvařenou čočku smíchejt s nakrájenými paprikami, sušenými rajčaty, nasekanými bylinkami, sirupem a vinným octem.
  5. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a přidejte nakrájenou gorgonzolu.

reklama