Najděte si recept
Na co máte chuť?

Citronové linguine s česnekovými krevetami
Příprava krevet je bleskurychlá a ve spojení s těstovinami tak tvoří ideální kombo na rychlou večeři. Do čtvrthodinky můžete mít na stole báječné jídlo!
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- čerstvá citronová šťáva 2 lžíce
- těstoviny linguine 200 g
- Olivový olej 60 ml
- dlouhé červené chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené najemno 2 ks
- česnek, najemno nasekaný 2 stroužky
- syrové královské krevety, oloupané a zbavené střívek 12 ks
- rozpůlená cherry rajčátka 250 g
- hladkolistá petržel, otrhané lístky 1 hrst
- čerstvá bazalka 6 lístků
- čerstvá pažitka, nasekaná 1 lžíce
- mořská sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve velkém hrnci uveďte k varu osolenou vodu, přidejte 1 lžíci citronové šťávy a uvařte linguine tak, aby byly al dente. Sceďte a vraťte do hrnce.
- Mezitím rozehřejte v pánvi olivový olej. Přihoďte chilli a česnek, promíchejte a vhoďte krevety. Restujte z obou stran dohromady 3-4 minuty, až krevety zrůžoví. Přidejte rajčata a restujte další minutu, poté odstavte z ohně.
- Směs s krevetami vmíchejte k těstovinám spolu s čerstvými bylinkami a zbylou lžící citronové šťávy. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a poté ihned rozdělte na talíře.
Jednoduchý stůl
Svěží a báječné recepty pro každý den
Michele Cranston
Více než sto receptů od rychlých a jednoduchých večeří pro všední den podávaných v obyčejné misce přes rodinná jídla moderního vzhledu až po staré dobré recepty na slavnostní a víkendové pokrmy podávané na jednom velkém talíři pro více lidí dohromady a doplněné o různé přílohy.
Recepty jsou moderní, jednoduché a originální. Na jejich přípravu budete potřebovat pouze dostupné suroviny a přísady, které stačí už jen chytře zkombinovat. Získáte osobité jídlo plné vůní a chutí, které si každý zamiluje. V celé knize najdete spoustu rad a informací, jak nejsnáze dosáhnout správný výsledek – tedy jídlo potěšující všechny smysly.
Vydalo nakladatelství Omega.