Suroviny
- citronová šťáva (čerstvá) 2 lžíce
- linguine 200 g
- olivový olej 60 ml
- červené chilli papričky (dlouhé kusy zbavené semínek a nakrájené najemno) 2 ks
- česnek (najemno nasekaný) 2 stroužky
- krevety (syrové královské krevety, oloupané a zbavené střívek) 12 ks
- cherry rajčata (rozpůlená) 250 g
- hladkolistá petržel (otrhané lístky) 1 hrst
- bazalka (čerstvá) 6 lístků
- pažitka (čerstvá, nasekaná) 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci uveďte k varu osolenou vodu, přidejte 1 lžíci citronové šťávy a uvařte linguine tak, aby byly al dente. Sceďte a vraťte do hrnce.
- Mezitím rozehřejte v pánvi olivový olej. Přihoďte chilli a česnek, promíchejte a vhoďte krevety. Restujte z obou stran dohromady 3-4 minuty, až krevety zrůžoví. Přidejte rajčata a restujte další minutu, poté odstavte z ohně.
- Směs s krevetami vmíchejte k těstovinám spolu s čerstvými bylinkami a zbylou lžící citronové šťávy. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a poté ihned rozdělte na talíře.