Suroviny
- česnek nakrájený na plátky 4 stroužky
- červená chilli paprička 1 ks
- sečuánský pepř 1 lžíce
- krůtí maso 200 g
- červená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- pak choi 1 ks
- sójová omáčka 1 lžíce
- olej z praženého sezamu
- čínské vaječné nudle, předem uvařené 1/2 balíčku
Postup přípravy
- Krůtí maso nakrájejte na nudličky, dejte do misky a naložte do sezamového oleje a přidejte lžíci sójové omáčky. Dejte zatím do lednice.
- Na oleji osmahněte dozlatova na plátky nakrájený česnek spolu s nadrobno nasekanou chilli papričkou na pánvi wok. Přidejte sečuánský pepř, cca lžíci (dle vaší chuti), a na proužky nakrájené papriky.
- Lehce orestujte a přidejte celou mističku s masem a olejem. Smažte celou směs, až bude maso hotové a papriky změklé a na závěr přidejte na proužky nakrájený pak choi. Ztlumte oheň a celou směs poduste, až pak choi krásně změkne. Nakonec můžete podlít půlsklenicí vody podle toho, jak moc máte rádi šťávu z masa.
- Nakonec přidejte uvařené nudle, promíchejte a servírujte na talíř.
Čínské nudle se sečuánským pepřem a krůtím masem Zdroj: iStock