návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Čínské nudle se sečuánským pepřem a krůtím masem

2 porce
do 30 minut
Čínské nudle se sečuánským pepřem a krůtím masem
Autor: iStock Čínské nudle se sečuánským pepřem a krůtím masem
Výhodou asijské kuchyně je rychlost přípravy a použití čerstvých surovin. Během chvíle snadno připravíte výživné jídlo plné zeleniny, maso se používá spíš jako doplněk než hlavní ingredience, díky tomu je to také velmi dostupný způsob vaření.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Krůtí maso nakrájejte na nudličky, dejte do misky a naložte do sezamového oleje a přidejte lžíci sójové omáčky. Dejte zatím do lednice. 
  2. Na oleji osmahněte dozlatova na plátky nakrájený česnek spolu s nadrobno nasekanou chilli papričkou na pánvi wok. Přidejte sečuánský pepř, cca lžíci (dle vaší chuti), a na proužky nakrájené papriky. 
  3. Lehce orestujte a přidejte celou mističku s masem a olejem. Smažte celou směs, až bude maso hotové a papriky změklé a na závěr přidejte na proužky nakrájený pak choi. Ztlumte oheň a celou směs poduste, až pak choi krásně změkne. Nakonec můžete podlít půlsklenicí vody podle toho, jak moc máte rádi šťávu z masa.
  4. Nakonec přidejte uvařené nudle, promíchejte a servírujte na talíř. 
Reklama
Čínské nudle se sečuánským pepřem a krůtím masem
Autor: iStock Čínské nudle se sečuánským pepřem a krůtím masem
Související témata: Hlavní jídla , Čínská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama