Suroviny
- česnek (nakrájený na plátky) 4 stroužky
- červené chilli papričky 1 ks
- krůtí maso 200 g
- červená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- zelí pak choi 1 ks
- sójová omáčka 1 lžíce
- sezamový olej (z praženého sezamu)
- nudle (čínské vaječné nudle, předem uvařené) 1/2 balíčku
- sečuánský pepř 1 lžíce
Postup přípravy
- Krůtí maso nakrájejte na nudličky, dejte do misky a naložte do sezamového oleje a přidejte lžíci sójové omáčky. Dejte zatím do lednice.
- Na oleji osmahněte dozlatova na plátky nakrájený česnek spolu s nadrobno nasekanou chilli papričkou na pánvi wok. Přidejte sečuánský pepř, cca lžíci (dle vaší chuti), a na proužky nakrájené papriky.
- Lehce orestujte a přidejte celou mističku s masem a olejem. Smažte celou směs, až bude maso hotové a papriky změklé a na závěr přidejte na proužky nakrájený pak choi. Ztlumte oheň a celou směs poduste, až pak choi krásně změkne. Nakonec můžete podlít půlsklenicí vody podle toho, jak moc máte rádi šťávu z masa.
- Nakonec přidejte uvařené nudle, promíchejte a servírujte na talíř.
Čínské nudle se sečuánským pepřem a krůtím masem 2 Zdroj: iStock