Čínské nudle se sečuánským pepřem a krůtím masem
Zdroj: iStock
Čínské nudle se sečuánským pepřem a krůtím masem
Zdroj:
iStock
Výhodou asijské kuchyně je rychlost přípravy a použití čerstvých surovin. Během chvíle snadno připravíte výživné jídlo plné zeleniny, maso se používá spíš jako doplněk než hlavní ingredience, díky tomu je to také velmi dostupný způsob vaření.
Postup přípravy
-
Krůtí maso nakrájejte na nudličky, dejte do misky a naložte do sezamového oleje a přidejte lžíci sójové omáčky. Dejte zatím do lednice.
-
Na oleji osmahněte dozlatova na plátky nakrájený česnek spolu s nadrobno nasekanou chilli papričkou na pánvi wok. Přidejte sečuánský pepř, cca lžíci (dle vaší chuti), a na proužky nakrájené papriky.
-
Lehce orestujte a přidejte celou mističku s masem a olejem. Smažte celou směs, až bude maso hotové a papriky změklé a na závěr přidejte na proužky nakrájený pak choi. Ztlumte oheň a celou směs poduste, až pak choi krásně změkne. Nakonec můžete podlít půlsklenicí vody podle toho, jak moc máte rádi šťávu z masa.
-
Nakonec přidejte uvařené nudle, promíchejte a servírujte na talíř.
Čínské nudle se sečuánským pepřem a krůtím masem 2
Zdroj: iStock
Čínské nudle se sečuánským pepřem a krůtím masem 2
Zdroj:
iStock