Michaela Chrpová

Čínské nudle se sečuánským pepřem a krůtím masem

Moje hodnocení
5x

Výhodou asijské kuchyně je rychlost přípravy a použití čerstvých surovin. Během chvíle snadno připravíte výživné jídlo plné zeleniny, maso se používá spíš jako doplněk než hlavní ingredience, díky tomu je to také velmi dostupný způsob vaření.

2 porce
30 minut
čínská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Krůtí maso nakrájejte na nudličky, dejte do misky a naložte do sezamového oleje a přidejte lžíci sójové omáčky. Dejte zatím do lednice.
  2. Na oleji osmahněte dozlatova na plátky nakrájený česnek spolu s nadrobno nasekanou chilli papričkou na pánvi wok. Přidejte sečuánský pepř, cca lžíci (dle vaší chuti), a na proužky nakrájené papriky.
  3. Lehce orestujte a přidejte celou mističku s masem a olejem. Smažte celou směs, až bude maso hotové a papriky změklé a na závěr přidejte na proužky nakrájený pak choi. Ztlumte oheň a celou směs poduste, až pak choi krásně změkne. Nakonec můžete podlít půlsklenicí vody podle toho, jak moc máte rádi šťávu z masa.
  4. Nakonec přidejte uvařené nudle, promíchejte a servírujte na talíř.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michaela Chrpová


Přečtěte si také

Recepty