Daniel Combi

Ciambelline al Pistacchio – piškotové koblížky s pistáciemi

Moje hodnocení
6x

Tradiční sicilský moučník vypadá jako donuty, ale těsto je vlastně piškotové, s obsahem mletých pistácií. Navrch se dává poleva z bílé čokolády s pistáciemi. Tento zábavný dezert připravil Daniel Combi společně se Zdeňkem Pohlreichem ve třetím díle nové řady Šéfem za pár minut.

12 porcí
60 minut
italská

Těsto

Poleva

  • sůl (smetana) 200 g
  • bílá čokoláda (32 až 35 % kakaového másla) 300 g
  • pistáciová pasta Bronte 70 g

Postup přípravy

  1. V robotu vyšlehejte bílky s cukrem. Jakmile bude pěna dostatečně nadýchaná, přidejte i vaječné žloutky. Do misky s olejem odlejte trochu vyšlehaných bílků a promíchejte.
  2. Ke zbytku postupně přisypávejte pistáciovou a mandlovou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr vlijte do těsta olej s vejci a likér.
  3. Hotové těsto nalijte do formy na donuty vymazané olejem zhruba do 3/4. V troubě je pak pečte zhruba půl hodiny na 160 až 165 stupňů.
  4. Mezitím připravte polevu. Smetanu přiveďte k varu a nalijte ji na rozpuštěnou čokoládu. Rozmixujte tyčovým mixérem. Na závěr přidejte ještě pistáciovou pastu. Koblížky namočte částečně do polevy a posypte nasekanými pistáciemi.

PRIMA TIP: Těsto můžete upéct i v klasické bábovkové formě a polevu pak přelít přes hotovou bábovku. Na Sicílii se jí říká Cambella al Pistacchio.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Daniel Combi


Přečtěte si také

Recepty