zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Ciambelline al Pistacchio – piškotové koblížky s pistáciemi
Autor: FTV Prima Ciambelline al Pistacchio – piškotové koblížky s pistáciemi

Ciambelline al Pistacchio – piškotové koblížky s pistáciemi

Hodnoceno: 6x
Tradiční sicilský moučník vypadá jako donuty, ale těsto je vlastně piškotové, s obsahem mletých pistácií. Navrch se dává poleva z bílé čokolády s pistáciemi. Tento zábavný dezert připravil Daniel Combi společně se Zdeňkem Pohlreichem ve třetím díle nové řady Šéfem za pár minut.
do 1 hodiny
12 ks porcí

reklama

Postup

  1. V robotu vyšlehejte bílky s cukrem. Jakmile bude pěna dostatečně nadýchaná, přidejte i vaječné žloutky. Do misky s olejem odlejte trochu vyšlehaných bílků a promíchejte.
  2. Ke zbytku postupně přisypávejte pistáciovou a mandlovou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr vlijte do těsta olej s vejci a likér.
  3. Hotové těsto nalijte do formy na donuty vymazané olejem zhruba do 3/4. V troubě je pak pečte zhruba půl hodiny na 160 až 165 stupňů. 
  4. Mezitím připravte polevu. Smetanu přiveďte k varu a nalijte ji na rozpuštěnou čokoládu. Rozmixujte tyčovým mixérem. Na závěr přidejte ještě pistáciovou pastu. Koblížky namočte částečně do polevy a posypte nasekanými pistáciemi. 

PRIMA TIP: Těsto můžete upéct i v klasické bábovkové formě a polevu pak přelít přes hotovou bábovku. Na Sicílii se jí říká Cambella al Pistacchio.

Ciambelline al Pistacchio – piškotové koblížky s pistáciemi
Autor: FTV Prima Ciambelline al Pistacchio – piškotové koblížky s pistáciemi
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Šéfem za pár minut II (3) - ciambelline al pistacchio

reklama