Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Churros se skořicovou čokoládou

4 porce
do 1 hodiny
Churros se skořicovou čokoládou
Churros se skořicovou čokoládou Autor: Sweet pixel blog
Churros. Za tímto podivným názvem se ukrývají polodlouhé nudle smaženého těsta obalené ve skořicovém cukru. Churros se jedí teplé a namáčejí se do horké čokolády. Nejlepší na nich je, že se připravují ze surovin, které má zřejmě každý doma.
Reklama

Jsou ideální jako netradiční snídaně a nebo jako rychlý dezert, když vás honí mlsná.

Suroviny (4 porce)

Na churros:

Na skořicový cukr:

Na čokoládu:

Reklama

Postup

  1. V hrnci smíchejte máslo, cukr, vodu a sůl. Přiveďte k varu, vmíchejte mouku a stáhněte z vařiče. Směs vařečkou míchejte tak dlouho, dokud netvoří kompaktní hmotu, která se nelepí k okrajům hrnce.
  2. Poté postupně vmíchejte vejce a extrakt a těsto zpracujte, aby bylo hladké a lesklé. Nechte lehce vychladnout.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte olej. Těsto dejte do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou.
  4. Do oleje na pánvi pomalu a opatrně vytlačujte asi 10 cm dlouhé těsto. Těsto smažte oboustranně několik minut, dokud není do upečeno dozlatova. Pomocí dvou vidliček vytáhněte churros z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku.
  5. V menší míse smíchejte vanilkový cukr a skořici. V takto připraveném skořicovém cukru postupně obalujte všechny usmažené churros.
  6. Čokoládu připravte tak, že v hrnci přivedete k varu smetanu. Hrnec sundejte z vařiče a postupně vmíchejte nalámanou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
  7. Přidejte cukr, extrakt a skořici. Pořádně promíchejte.
  8. Churros se podávají teplé a namáčejí se do připravené čokolády.
Reklama

Churros se skořicovou čokoládou Foto:

Churros se skořicovou čokoládou                                                                       Foto: Sweet Pixel Blog

Sweet pixel blogNejen sladké pokušení...

Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní  jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.

Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama