KRO Bistro & Bar

Cheesecake z bílé čokolády podle KRO Bistro & Bar

Moje hodnocení
4x

V KRO Bistro & Bar vystřídalo letní sezónní menu to předchozí, a tak nastal čas se s některými pokrmy rozloučit, aby uvolnily místo těm novým. Jedním z nejoblíbenějších dezertů jarní nabídky se stal cheesecake z bílé čokolády s miso karamelem, který si nyní můžete připravit i doma. Kuchaři z karlínského KRO se s námi podělili o recept.

8 porcí
60 minut

Krém

Miso karamel

  • cukr krystal 180 g
  • máslo 100 g
  • smetana ke šlehání (33 % tuku) 150 g
  • maldonská sůl 8 g
  • miso (hrachové, čočkové či sójové) 1 lžička

Sušenky

Postup přípravy

  1. Suroviny na sušenky smíchejte dohromady a vypracujte těsto. Z něj vytvarujte jednotlivé sušenky a rozložte na plech. Dejte péct do trouby na 165 °C po dobu 15-20 minut.
  2. Dále vyšlehejte smetanu. Postupně a pomalu do ní vmíchejte tvaroh s mascarpone.
  3. Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a jakmile trochu vychladne, smíchejte ji s krémem ze smetany, tvarohu a mascarpone. Směs zakápněte citronovou šťávou dle chuti a přelijte do malé dortové formy. Nechte odležet v lednici alespoň 18 hodin.
  4. Ingredience na miso karamel smíchejte a zahřívejte, dokud nezískáte tu správnou karamelovou konzistenci.
  5. Na talíř dejte porci cheesecake a přelijte miso karamelem. Vedle naaranžujte sušenky a dozdobte bylinkami a jedlými květy.

KRO Bistro & Bar

Podnik KRO Bistro & Bar je zatím nejmladším přírůstkem do rodiny KRO Kitchen. Karlínský sourozenec se podobně jako bistro na náměstí Jiřího z Poděbrad zaměřuje na grilovaná kuřata a zeleninová jídla, můžete zde ochutnat originální degustační menu párované s koktejly, ale nechybí ani možnost osladit si život skvělými dezerty, které překvapí.

KRO Bistro & Bar najdete na adrese Sokolovská 79, Praha 8 - Karlín

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

KRO Bistro & Bar


Přečtěte si také

Recepty