Krém
- měkký tvaroh 250 g
- mascarpone 250 g
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 285 g
- bílá čokoláda 400 g
- citronová šťáva
Miso karamel
- cukr krystal 180 g
- máslo 100 g
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 150 g
- sůl (maldonská) 8 g
- pasta miso (hrachové, čočkové či sójové) 1 lžička
Sušenky
- hladká mouka 18 g
- jedlá soda 1 lžička
- třtinový cukr 25 g
- máslo 18 g
- vejce 1 ks
- ovesné vločky 18 g
- slunečnicová semínka 23 g
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Suroviny na sušenky smíchejte dohromady a vypracujte těsto. Z něj vytvarujte jednotlivé sušenky a rozložte na plech. Dejte péct do trouby na 165 °C po dobu 15-20 minut.
- Dále vyšlehejte smetanu. Postupně a pomalu do ní vmíchejte tvaroh s mascarpone.
- Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a jakmile trochu vychladne, smíchejte ji s krémem ze smetany, tvarohu a mascarpone. Směs zakápněte citronovou šťávou dle chuti a přelijte do malé dortové formy. Nechte odležet v lednici alespoň 18 hodin.
- Ingredience na miso karamel smíchejte a zahřívejte, dokud nezískáte tu správnou karamelovou konzistenci.
- Na talíř dejte porci cheesecake a přelijte miso karamelem. Vedle naaranžujte sušenky a dozdobte bylinkami a jedlými květy.
Cheesecake z bílé čokolády podle KRO Bistro & Bar 2 Zdroj: KRO Kitchen
KRO Bistro & Bar
Podnik KRO Bistro & Bar je zatím nejmladším přírůstkem do rodiny KRO Kitchen. Karlínský sourozenec se podobně jako bistro na náměstí Jiřího z Poděbrad zaměřuje na grilovaná kuřata a zeleninová jídla, můžete zde ochutnat originální degustační menu párované s koktejly, ale nechybí ani možnost osladit si život skvělými dezerty, které překvapí.
KRO Bistro & Bar najdete na adrese Sokolovská 79, Praha 8 - Karlín
KRO Bistro & Bar Zdroj: KRO Bistro & Bar