redakce Prima FRESH

Červená jablečná omáčka na těstoviny

Moje hodnocení
10x

Vyzkoušejte tuhle nevšední variaci na „boloňskou“ omáčku – je jemná, svěží, a přitom nepostrádá pikantnost, i když v ní maso více než dobře nahrazují jablka.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Olej rozehřejte v kastrolu nebo hlubší pánvi, vsypte cibuli a smažte ji, až zesklovatí, ale nenechte ji zbarvit. Pak přidejte nastrouhaná jablka a na mírném stupni chvíli promíchávejte.
  2. Přidejte rajčata, cukr, bylinky (několik lístků bazalky si nechte na ozdobu), osolte, opepřete a na mírném stupni asi 15 minut pod pokličkou duste. Podávejte s těstovinami, případně posypané sýrem – druh zvolte podle vlastní chuti.

PRIMA TIP: Podzim je rájem rajských jablíček, dozrálých na vlastní zahradě nebo terase k dokonalosti. Aby byly omáčky s nimi hladké, rajčata můžete buď spařit vroucí vodou a oloupat (slupku předem lehce nakrojte), hodně zralá rajčata jdou někdy loupat i sama. Můžete je také rozkrojit napůl a do kastrolu „prostrouhat“ přes hrubé struhadlo – dužina a šťáva přijdou do kastrolu, zatímco slupku zachytí struhadlo.

Další originální recepty z jablek najdete v aktuálním podzimním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty