Suroviny
- dýně Hokkaidó 130 g
- pšeničná celozrnná mouka (Babiččina volba) 250 g
- třtinový cukr 70 g
- zázvor (čerstvý ) 3cm kousek
- vejce 1 ks
- máslo (změklé ) 100 g
- mletá skořice 1 lžička
- mletý koriandr 1 lžička
Postup přípravy
- Dýni i se slupkou nakrájejte a rozložte na plech. Na 180 °C pečte asi 30 minut. Vše poté rozmixujte na hladké pyré.
- Zázvor nastrouhejte najemno a vmíchejte do pyré spolu s vejcem a vyšlehaným máslem.
- Vmíchejte i zbylé ingredience a vypracujte hladké těsto.
- Z připraveného těsta vyválejte asi 5 mm silnou placku a poté vykrajujte jednotlivé sušenky.
- Ty klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 15 minut nebo dokud sušenky nebudou zlatavé.
Celozrnné dýňové sušenky se zázvorem 2 Zdroj: archiv Babiččina volba