archiv Babiččina volba

Celozrnné dýňové sušenky se zázvorem

Moje hodnocení
3x

Tyhle voňavé sušenky s dýní hokaido se trochu podobají perníčkům, díky použitému koření a čerstvému zázvoru mají výraznou vůni a příjemnou chuť.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • dýně hokaido 130 g
  • pšeničná celozrnná mouka Babiččina volba 250 g
  • třtinový cukr 70 g
  • kypřicí prášek 1 lžička
  • čerstvý zázvor 3cm kousek
  • vejce 1 ks
  • změklé máslo 100 g
  • mletá skořice 1 lžička
  • mletý koriandr 1 lžička

Postup přípravy

  1. Dýni i se slupkou nakrájejte a rozložte na plech. Na 180 °C pečte asi 30 minut. Vše poté rozmixujte na hladké pyré.
  2. Zázvor nastrouhejte najemno a vmíchejte do pyré spolu s vejcem a vyšlehaným máslem.
  3. Vmíchejte i zbylé ingredience a vypracujte hladké těsto.
  4. Z připraveného těsta vyválejte asi 5 mm silnou placku a poté vykrajujte jednotlivé sušenky.
  5. Ty klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 15 minut nebo dokud sušenky nebudou zlatavé.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Babiččina volba


Přečtěte si také

Recepty