Češka z Česka

Bylinkové sušenky s voňavým parmazánem

Moje hodnocení
7x

Křupavé sušenky si nemusíte dávat jen sladké. Takové bylinkové s voňavým parmazánem se skvěle hodí k vínu nebo jen tak na chuť, třeba jako zobání k televizi. Tak co, vyzkoušíte?

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku, máslo a sádlo pokojové teploty, nastrouhaný parmazán, vejce, najemno nasekané bylinky a špetku soli rukama vypracujte v hladké těsto, které dejte na 30 minut vychladnout do lednice.
  2. Těsto vyválejte na 0,5cm plát a poklaďte na něj lístečky bylinek. Na těsto dejte pečicí papír a válečkem je obtiskněte do těsta.
  3. Vykrajovátkem vykrajujte sušenky, které dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pomašlujte vyšlehaným vajíčkem a lehce posolte. Pečte cca 20 minut na 180 °C.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Češka z Česka

Jana Jakusová Češka z Česka

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Jakusová, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska.cz


Přečtěte si také

Recepty