Suroviny
- hladká mouka 250 g
- máslo 150 g (může být z poloviny sádlo)
- strouhaný parmazán 100 g
- bylinky (např. tymián, rozmarýn a šalvěj) 1 hrst
- vejce 1 ks + na potření
- sůl
Postup přípravy
- Hladkou mouku, máslo a sádlo pokojové teploty, nastrouhaný parmazán, vejce, najemno nasekané bylinky a špetku soli rukama vypracujte v hladké těsto, které dejte na 30 minut vychladnout do lednice.
- Těsto vyválejte na 0,5cm plát a poklaďte na něj lístečky bylinek. Na těsto dejte pečicí papír a válečkem je obtiskněte do těsta.
- Vykrajovátkem vykrajujte sušenky, které dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pomašlujte vyšlehaným vajíčkem a lehce posolte. Pečte cca 20 minut na 180 °C.
Bylinkové sušenky s voňavým parmazánem 2