Bylinkové sušenky s voňavým parmazánem

Moje hodnocení
4x

Křupavé sušenky si nemusíte dávat jen sladké. Takové bylinkové s voňavým parmazánem se skvěle hodí k vínu nebo jen tak na chuť, třeba jako zobání k televizi. Tak co, vyzkoušíte?

1 porce
60 minut

Suroviny

  • hladká mouka 250 g
  • máslo 150 g (může být z poloviny sádlo)
  • nastrouhaný parmazán 100 g
  • hrst nasekaných bylinek (např. tymián, rozmarýn a šalvěj)
  • sůl (vejce) 1 ks + na potření
  • vejce (sůl)

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku, máslo a sádlo pokojové teploty, nastrouhaný parmazán, vejce, najemno nasekané bylinky a špetku soli rukama vypracujte v hladké těsto, které dejte na 30 minut vychladnout do lednice.
  2. Těsto vyválejte na 0,5cm plát a poklaďte na něj lístečky bylinek. Na těsto dejte pečicí papír a válečkem je obtiskněte do těsta.
  3. Vykrajovátkem vykrajujte sušenky, které dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pomašlujte vyšlehaným vajíčkem a lehce posolte. Pečte cca 20 minut na 180 °C.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Češka z Česka


Přečtěte si také

Recepty