Bylinkové sušenky s voňavým parmazánem
Bylinkové sušenky s voňavým parmazánem
Křupavé sušenky si nemusíte dávat jen sladké. Takové bylinkové s voňavým parmazánem se skvěle hodí k vínu nebo jen tak na chuť, třeba jako zobání k televizi. Tak co, vyzkoušíte?
Postup přípravy
-
Hladkou mouku, máslo a sádlo pokojové teploty, nastrouhaný parmazán, vejce, najemno nasekané bylinky a špetku soli rukama vypracujte v hladké těsto, které dejte na 30 minut vychladnout do lednice.
-
Těsto vyválejte na 0,5cm plát a poklaďte na něj lístečky bylinek. Na těsto dejte pečicí papír a válečkem je obtiskněte do těsta.
-
Vykrajovátkem vykrajujte sušenky, které dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
-
Pomašlujte vyšlehaným vajíčkem a lehce posolte. Pečte cca 20 minut na 180 °C.
Bylinkové sušenky s voňavým parmazánem 2
Bylinkové sušenky s voňavým parmazánem 2