Najděte si recept
Na co máte chuť?

Burgery s lososem, řeřichou a dresinkem
Tučný losos uvítá lehký svěží doprovod, aby vám zbylo ještě místo na dezert. Kombinaci růžové se zelenou si oblíbili designéři interiéru, módní návrháři i šéfkuchaři – přitáhne pohled a láká k ochutnání. Přesně jako pečený losos s bylinkovým dresinkem bohyně svěžesti.
do 1 hodiny
4 porce
Další neotřelé recepty na burgery najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:
Článek
Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!
Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...
Suroviny (4 porce)
Burgery:
- filet lososa bez kostí a kůže 250 g
- šalotky 2 ks
- panko strouhanka 45 g
- velké vejce 1 ks
- dijónská hořčice 1,5 lžičky
- hladkolistá petržel, nasekaná 2 lžíce
- Olivový olej 3 lžíce
- citronová štáva 1 lžíce
- Řeřicha 60 g
- housky na burgery 4 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
Dresink:
- Avokádo 1 ks
- Zakysaná smetana 125 g
- ančovička 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- jarní cibulka (pouze bílá a světle zelená část) 1 ks
- čerstvá bazalka 1 hrst lístků
- nasekaný estragon 1 lžíce
- citronová štáva 1 lžíce
- extra panenský olivový olej 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Lososa nakrájejte na kostičky, šalotku oloupejte a nasekejte nadrobno. Promíchejte s panko strouhankou, prošlehaným vejcem, hořčicí a petrželkou. Osolte, opepřete, zamíchejte a rozdělte na čtyři stejně velké části. Z každé utvořte placku, vyskládejte je na talíř, zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 30 minut nebo přes noc do chladničky.
- Mezitím připravte dresink, ale ne dříve než 2 hodiny před podáváním, aby si ponechal svěží zelenou barvu. Avokádo zbavte slupky a pecky, vložte ho do mixéru typu kutr, přidejte smetanu, ančovičku, česnek, jarní cibulku, bazalku, estragon, citronovou šťávu a olej. Mixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.
- V grilu na dřevěné uhlí rozdělejte středně velký oheň nebo pusťte plynový gril na střední teplotu. Rybí karbanátky potřete olejem a opékejte je z každé strany zhruba 6 minut, až krásně zrůžoví. Při otáčení si pomozte obracečkou.
- Zbylý olivový olej prošlehejte ve větší míse s citronovou šťávou, přidejte řeřichu a promíchejte. Osolte a opepřete. Housky podélně rozřízněte.
- Opečeného lososa položte na spodní polovinu housky, potřete dresinkem a obložte řeřichou, přiklopte druhou polovinou housky a ihned podávejte.
Rychlé večeře: Burgery
KATE MCMILLAN
Kdo by si rád nedal burger k večeři nebo o víkendovém grilování? Patříte-li také k milovníkům této skládané pochoutky, okouzlí vás knížka plná originálních burgerů inspirovaných kuchyněmi z celého světa.
Více než 50 receptů na burgery, omáčky, saláty a bulky je roztříděno podle druhu masa a autorka samozřejmě myslí i na vegetariány. Srozumitelné a zajímavé recepty vás překvapí neotřelými kombinacemi chutí, rychlou přípravou a krásnými fotkami. Co si dáte k večeři, si začnete vybírat už v knihkupectví.
Vydalo nakladatelství Omega.