návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Burgery s lososem, řeřichou a dresinkem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Burgery s lososem, řeřichou a dresinkem
Autor: Rychlé večeře - Burgery Burgery s lososem, řeřichou a dresinkem
Tučný losos uvítá lehký svěží doprovod, aby vám zbylo ještě místo na dezert. Kombinaci růžové se zelenou si oblíbili designéři interiéru, módní návrháři i šéfkuchaři – přitáhne pohled a láká k ochutnání. Přesně jako pečený losos s bylinkovým dresinkem bohyně svěžesti.

Další neotřelé recepty na burgery najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...

Postup

  1. Lososa nakrájejte na kostičky, šalotku oloupejte a nasekejte nadrobno. Promíchejte s panko strouhankou, prošlehaným vejcem, hořčicí a petrželkou. Osolte, opepřete, zamíchejte a rozdělte na čtyři stejně velké části. Z každé utvořte placku, vyskládejte je na talíř, zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 30 minut nebo přes noc do chladničky.
  2. Mezitím připravte dresink, ale ne dříve než 2 hodiny před podáváním, aby si ponechal svěží zelenou barvu. Avokádo zbavte slupky a pecky, vložte ho do mixéru typu kutr, přidejte smetanu, ančovičku, česnek, jarní cibulku, bazalku, estragon, citronovou šťávu a olej. Mixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.
  3. V grilu na dřevěné uhlí rozdělejte středně velký oheň nebo pusťte plynový gril na střední teplotu. Rybí karbanátky potřete olejem a opékejte je z každé strany zhruba 6 minut, až krásně zrůžoví. Při otáčení si pomozte obracečkou.
  4. Zbylý olivový olej prošlehejte ve větší míse s citronovou šťávou, přidejte řeřichu a promíchejte. Osolte a opepřete. Housky podélně rozřízněte.
  5. Opečeného lososa položte na spodní polovinu housky, potřete dresinkem a obložte řeřichou, přiklopte druhou polovinou housky a ihned podávejte.
Burgery s lososem, řeřichou a dresinkem
Autor: Rychlé večeře - Burgery Burgery s lososem, řeřichou a dresinkem

Rychlé večeře - Burgery Foto: Rychlé večeře: Burgery

KATE MCMILLAN

Kdo by si rád nedal burger k večeři nebo o víkendovém grilování? Patříte-li také k milovníkům této skládané pochoutky, okouzlí vás knížka plná originálních burgerů inspirovaných kuchyněmi z celého světa.

Více než 50 receptů na burgery, omáčky, saláty a bulky je roztříděno podle druhu masa a autorka samozřejmě myslí i na vegetariány. Srozumitelné a zajímavé recepty vás překvapí neotřelými kombinacemi chutí, rychlou přípravou a krásnými fotkami. Co si dáte k večeři, si začnete vybírat už v knihkupectví.

Vydalo nakladatelství Omega.