Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Burgerové bulky s vařenou bramborou

Moje hodnocení
3x

Chcete znát recept na burgerové bulky, které se vám vždy povedou? Není problém, máme pro vás jeden osvědčený, který připravíte z kvásku a jedné vařené brambory.

8 porcí
90 minut

Suroviny

  • mléko (vlažné mléko) 1/2 hrnku
  • droždí (čerstvé droždí) 1/2 ks
  • cukr 3 lžíce
  • středně vařená brambora 1 ks
  • hladká mouka 2 hrnky
  • sůl 1 lžička
  • vejce 1 ks
  • máslo (rozpuštěné máslo) 1 lžíce
  • vejce a sezam na ozdobu

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte kvásek, na něj promíchejte vlažné mléko s rozdrobeným droždím a cukrem a nechte asi 15 minut vzejít.
  2. Do mísy potom nasypte mouku, najemno nastrouhanou bramboru, sůl, přidejte vejce a máslo a nakonec nalijte kvásek.
  3. Ze surovin v míse uhněťte hladké a lehce lepivé těsto, které nechte přikryté utěrkou kynout na teplém místě asi 3/4 hodiny.
  4. Z těsta potom udělejte naolejovanýma rukama osm stejných ranečků, které rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pod utěrkou nechte dokynout ještě dalších 20–30 minut.
  5. Troubu si předehřejte na 190 °C, nakynuté bochánky pomašlujte rozšlehaným vejcem a posypte sezamem.
  6. Pečte v troubě dozlatova 20–25 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty