Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Burgerové bulky s vařenou bramborou
Chcete znát recept na burgerové bulky, které se vám vždy povedou? Není problém, máme pro vás jeden osvědčený, který připravíte z kvásku a jedné vařené brambory.
do 1,5 hodiny
8 ks porcí
Suroviny (8 ks porcí)
- vlažné mléko 1/2 hrnku
- čerstvé droždí 1/2 ks
- cukr 3 lžíce
- středně vařená brambora 1 ks
- hladká mouka 2 hrnky
- sůl 1 lžička
- vejce 1 ks
- rozpuštěné máslo 1 lžíce
- vejce a sezam na ozdobu
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve připravte kvásek, na něj promíchejte vlažné mléko s rozdrobeným droždím a cukrem a nechte asi 15 minut vzejít.
- Do mísy potom nasypte mouku, najemno nastrouhanou bramboru, sůl, přidejte vejce a máslo a nakonec nalijte kvásek.
- Ze surovin v míse uhněťte hladké a lehce lepivé těsto, které nechte přikryté utěrkou kynout na teplém místě asi 3/4 hodiny.
- Z těsta potom udělejte naolejovanýma rukama osm stejných ranečků, které rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pod utěrkou nechte dokynout ještě dalších 20–30 minut.
- Troubu si předehřejte na 190 °C, nakynuté bochánky pomašlujte rozšlehaným vejcem a posypte sezamem.
- Pečte v troubě dozlatova 20–25 minut.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!