Osobní vinotéka

Burger s grilovanými kousky kořeněného lososa s tzatziki a římským salátem

Moje hodnocení
3x

Burger nemusí být jen z mletého hovězího masa. Vyzkoušejte odlehčenou letní variantu s kousky grilovaného lososa, kterého doplňuje osvěžující tzatziki a křupavý římský salát. Perfektní tip na letní večeři se sklenkou dobrého vína.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • čerstvý filet z lososa bez kůže 400 g

Marináda

  • sójová omáčka 1 lžíce
  • olej 3 lžíce
  • drcený česnek 1 lžíce
  • kajenský pepř 1 lžička
  • kmín 1 lžička
  • uzená paprika 1 lžička
  • sůl 1 lžička

Tzatziki

Burger

Postup přípravy

  1. Lososa nakrájejte na plátky centimetr široké. Suroviny na marinádu důkladně promíchejte ve větší míse, do které přidejte plátky lososa a nechte alespoň 1 hodinu marinovat.
  2. Jogurt nechte nejlépe přes noc vykapat. Z okurky vyndejte jadérka a nastrouhejte nahrubo, přidejte vykapaný jogurt, nasekaný kopr a sůl.
  3. Do majonézy přidejte kůru a šťávu ze dvou citronů. Rajčata nakrájejte na tenké plátky.
  4. Lososa grilujte na dobře rozpáleném grilu cca 2 minuty z každé strany nebo dle potřeby.
  5. Rozpůlené a opečené hamburgerové bulky plňte dle chuti všemi ingrediencemi.

Tip sommeliera: „Ke středomořské, jemné úpravě filetu z lososa se hodí velmi lehké šumivé víno s příjemnou kyselinou a osvěžující chutí. Jasnou volbou je proto růžová novinka – Mionetto Prosecco Rosé DOC. Šumivé víno s okouzlující vůní po čerstvých malinách a lesních jahodách bude skvělou volbou nejen pro tento pokrm, ale i pro odpolední posezení s přáteli u bazénu,“ říká sommelier Petr Mašek.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Osobní vinotéka


Přečtěte si také

Recepty