zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Burger s grilovanými kousky kořeněného lososa s tzatziki a římským salátem
Autor: Osobní vinotéka Burger s grilovanými kousky kořeněného lososa s tzatziki a římským salátem

Burger s grilovanými kousky kořeněného lososa s tzatziki a římským salátem

Hodnoceno: 2x
Burger nemusí být jen z mletého hovězího masa. Vyzkoušejte odlehčenou letní variantu s kousky grilovaného lososa, kterého doplňuje osvěžující tzatziki a křupavý římský salát. Perfektní tip na letní večeři se sklenkou dobrého vína.
do 30 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Marináda:

Burger:

Postup

  1. Lososa nakrájejte na plátky centimetr široké. Suroviny na marinádu důkladně promíchejte ve větší míse, do které přidejte plátky lososa a nechte alespoň 1 hodinu marinovat.
  2. Jogurt nechte nejlépe přes noc vykapat. Z okurky vyndejte jadérka a nastrouhejte nahrubo, přidejte vykapaný jogurt, nasekaný kopr a sůl.
  3. Do majonézy přidejte kůru a šťávu ze dvou citronů. Rajčata nakrájejte na tenké plátky.
  4. Lososa grilujte na dobře rozpáleném grilu cca 2 minuty z každé strany nebo dle potřeby.
  5. Rozpůlené a opečené hamburgerové bulky plňte dle chuti všemi ingrediencemi.

Tip sommeliera: „Ke středomořské, jemné úpravě filetu z lososa se hodí velmi lehké šumivé víno s příjemnou kyselinou a osvěžující chutí. Jasnou volbou je proto růžová novinka – Mionetto Prosecco Rosé DOC. Šumivé víno s okouzlující vůní po čerstvých malinách a lesních jahodách bude skvělou volbou nejen pro tento pokrm, ale i pro odpolední posezení s přáteli u bazénu,“ říká sommelier Petr Mašek. 

Burger s grilovanými kousky kořeněného lososa s tzatziki a římským salátem
Autor: Osobní vinotéka Burger s grilovanými kousky kořeněného lososa s tzatziki a římským salátem

reklama

Související témata: Burger , losos , tzatziki , grilování , Hlavní jídla