návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bruschetty s česnekovo-hráškovým pyré

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Bruschetty s česnekovo-hráškovým pyré
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Bruschetty s česnekovo-hráškovým pyré
Prajednoduchý nápad, bleskurychlé provedení, italská inspirace a navždy jisté místo ve vašem chlebíčkovém receptáři. Zejména na jaře.

Postup

  1. V kastrůlku promíchejte česnek, petržel, 1 lžíci oleje, špetku soli a 120 ml vody. Vsypte hrášek, uveďte do varu a na středním stupni povařte za občasného promíchání, až hrášek změkne (mražený bude asi za 2 minuty). Sceďte a tekutinu z vaření uchovejte.
  2. Hrášek rozmixujte na hrubší směs a v misce ji promíchejte s nakrájenou pažitkou, ½ lžící nakrájené citronové kůry, 1 lžící citronové šťávy, chilli a 2 lžícemi oleje. Tekutinou z vaření rozřeďte tak, aby vznikla hutná, ale roztíratelná pomazánka, a je-li třeba, ještě ji osolte a dochuťte.
  3. Naneste na nasucho opečené krajíčky chleba zakapané trochou oleje a ihned podávejte.

PRIMA TIP: Pomazánku můžete připravit den předem a uchovat v chladu. V soli nakládané citrony jsou specialitou arabské kuchyně, najdete je ve specializovaných obchodech.

Bruschetty s česnekovo-hráškovým pyré  Foto: Bruschetty s česnekovo-hráškovým pyré; foto: L.A. CREATIVE FOOD