Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bramborový koláč s tvarohem, mákem a ořechy
Suroviny (12 porcí)
Těsto:
- vařená brambora 1 ks
- celozrnná ječná mouka cca 150–200 g
- máslo 80 g
- žloutky 2 ks
- smetana 100 ml
- med 1 lžička
- malý kus kvasnice
- špetka soli
Tvarohová náplň:
- farmářský tvaroh 200 g
- vejce 1 ks
- med na přislazení náplní
Maková náplň:
- mák 150 g
- švestková povidla
Ořechová náplň:
Postup
- Do mísy nastrouhejte bramboru, přisypte mouku, do které udělejte důlek na smetanu, med a kvasnice, aby vznikl kvásek.
- Dále přidejte žloutky, sůl a rozpuštěné máslo. Zamíchejte.
- Mělo by vzniknout ne příliš tuhé těsto. Formu o průměru 30 cm vyložte pečicím papírem a rozetřete na něj těsto stěrkou.
- Nechte chvíli kynout a mezitím si připravte náplně.
- Do tvarohu přidejte med, vajíčko a rozmixujte.
- Do mletého máku přidejte švestková povidla bez přidaného cukru.
- Ořechová náplň je z mletých ořechů, medu, jablka, rozinek.
- Každou náplň, pokud je hustá, rozřeďte smetanou, abyste mohli hmotu snadněji vytlačit pomocí sáčku.
- Těsto zdobte dokola jednotlivými náplněmi, jako vidíte na obrázku. Na závěr ozdobte mandlemi a sezamem.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova, cca 20 minut.
Hodně domácí
Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.
Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."
Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.
Užijte si jich, stejně tak jako života!