zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bramborové škubánky s brynzovou omáčkou a křupavou slaninou
Autor: Regionální potravina Bramborové škubánky s brynzovou omáčkou a křupavou slaninou

Bramborové škubánky s brynzovou omáčkou a křupavou slaninou

Hodnoceno: 1x
Kdo by nemiloval tradiční staročeské škubánky. Oblíbený pokrm našich babiček, dědečků i rodičů. Naprosto jednoduché jídlo, jehož základem jsou samozřejmě brambory. A pokud dříve nebylo na špek, slaninu nebo bůček, zůstalo jen u směsi již zmiňovaných brambor, hrubé mouky a soli. My vám ovšem nabízíme „vymazlenou“ variantu škubánek s výraznou omáčkou z ovčího sýra a křupavou slaninou.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Vařte v osolené vodě 15 minut. Poté brambory sceďte, ale vodu uchovejte. Vodu nalijte zpět do půlky brambor. Nahoru nasypte mouku a pod pokličkou vařte na malém ohni. Po 20 minutách bude mouka propařená a bramborovou směs můžete rozšťouchat dohladka. Směs vařečkou roztírejte po stěnách hrnce, až se brambory s moukou spojí.
  2. Smetanu provařte a nechte v ní rozpustit ovčí sýr. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Škubánky tvarujte lžící namočenou v oleji.
  4. Plátky slaniny nechte na nepřilnavé pánvi vyškvařit dozlatova.
  5. Na připravené škubánky dejte brynzovou omáčku a kousky slaniny. 

PRIMA TIP: Pro přípravu receptu doporučujeme jedinečný Zlatý bůček od firmy Plzák z Plzně. Díky své chuti a kvalitnímu složení byl tento masný výrobek nedávno oceněn značkou Regionální potravina.

Bramborové škubánky s brynzovou omáčkou a křupavou slaninou
Autor: Regionální potravina Bramborové škubánky s brynzovou omáčkou a křupavou slaninou
Bramborové škubánky s brynzovou omáčkou a křupavou slaninou
Autor: Regionální potravina Bramborové škubánky s brynzovou omáčkou a křupavou slaninou

reklama