návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bramborové noky s meruňkami a mandlovo-skořicovou strouhankou

Hodnoceno: 1x
3–4 porce
do 1 hodiny
Bramborové noky s meruňkami a mandlovo-skořicovou strouhankou
Autor: akademiekvality.cz Bramborové noky s meruňkami a mandlovo-skořicovou strouhankou
Brambory jsou v kuchyni opravdu univerzální. Lze je smažit, péct, vařit, odšťavnit apod., stejně tak je můžete připravit na slaný či sladký způsob. Nenechte se odradit dlouhým názvem receptu, příprava je totiž až překvapivě jednoduchá.

Suroviny (3–4 porce)

Skořicová strouhanka:

Postup

  1. Celé brambory si předem uvařte ve slupce a ještě teplé je oloupejte. Nastrouhejte je na jemném struhadle.
  2. Přidejte zlehka prošlehaná vejce, mouku a opatrně prohnětejte v těsto. Mouky možná budete potřebovat o něco více, záleží na bramborách i velikosti vajec. Z hotového těsta tvarujte noky o velikosti cca 3 cm. Vařte je ve vroucí vodě, dokud nevyplavou. V tento moment je okamžitě sbírejte z hladiny a servírujte na talíř (noky se vaří jen krátce, cca 1 minutu).
  3. Noky servírujte s meruňkami, které krátce orestujte na pánvi s cukrem a vše posypejte skořicovou strouhankou, případně moučkovým cukrem dle chuti.
  4. PRIMA TIP: Příprava skořicové strouhanky je snadná  a vydrží minimálně několik dní. Máslo rozpusťte na pánvičce a přidejte strouhanku a skořici dle chuti. Krátce opražte, aby se strouhanka rozvoněla a zezlátla, opatrně ať ji ale nespálíte! Nakonec do strouhanky vmíchejte nasucho opražené mandlové lupínky a máte hotovo.

Další nápadité recepty z kvalitních českých surovin najdete na www.akademiekvality.cz.

Bramborové noky s meruňkami a mandlovo-skořicovou strouhankou
Autor: akademiekvality.cz Bramborové noky s meruňkami a mandlovo-skořicovou strouhankou