Akademiekvality.cz

Bramborové noky s meruňkami a mandlovo-skořicovou strouhankou

Moje hodnocení
8x

Brambory jsou v kuchyni opravdu univerzální. Lze je smažit, péct, vařit, odšťavnit apod., stejně tak je můžete připravit na slaný či sladký způsob. Nenechte se odradit dlouhým názvem receptu, příprava je totiž až překvapivě jednoduchá.

3 porce
60 minut
česká

Suroviny

Skořicová strouhanka

Postup přípravy

  1. Celé brambory si předem uvařte ve slupce a ještě teplé je oloupejte. Nastrouhejte je na jemném struhadle.
  2. Přidejte zlehka prošlehaná vejce, mouku a opatrně prohnětejte v těsto. Mouky možná budete potřebovat o něco více, záleží na bramborách i velikosti vajec. Z hotového těsta tvarujte noky o velikosti cca 3 cm. Vařte je ve vroucí vodě, dokud nevyplavou. V tento moment je okamžitě sbírejte z hladiny a servírujte na talíř (noky se vaří jen krátce, cca 1 minutu).
  3. Noky servírujte s meruňkami, které krátce orestujte na pánvi s cukrem a vše posypejte skořicovou strouhankou, případně moučkovým cukrem dle chuti.
  4. PRIMA TIP: Příprava skořicové strouhanky je snadná a vydrží minimálně několik dní. Máslo rozpusťte na pánvičce a přidejte strouhanku a skořici dle chuti. Krátce opražte, aby se strouhanka rozvoněla a zezlátla, opatrně ať ji ale nespálíte! Nakonec do strouhanky vmíchejte nasucho opražené mandlové lupínky a máte hotovo.

Další nápadité recepty z kvalitních českých surovin najdete na www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty