akademiekvality.cz

Bleskový hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou

Moje hodnocení
33x

Jahody jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. A nejlahodnější jsou v období sklizně, která u nás začíná na konci května. Vyrazte proto pro pár hrnků tohoto nízkokalorického ovoce plného vitamínů a minerálních látek a pusťte se do přípravy jahodového koláče s bílou čokoládou. Až ho budete ochutnávat, můžete si přečíst, jak je toto královské ovoce, známé už ve starověku, zdravé. Věděli jste, že jahody například posilují funkci mozku, zvyšují imunitu, pečují o vlasy, oči nebo kosti a mají protizánětlivé účinky?

10 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Dohladka promíchejte jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka.
  2. Do směsi přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promíchejte.
  3. Přidejte na malé kousky posekanou bílou čokoládu.
  4. Těsto vlijte na pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou a naskládejte na něj pokrájené jahody.
  5. Pečte v troubě na 180 °C zhruba 35 minut.

PRIMA TIP: Při pečení jsme použili krupicový cukr z Cukrovaru Vrbátky, na dozdobení pak moučkový cukr od společnosti Tereos TTD. Oba mají značku Klasa.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty