reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou
Autor: akademiekvality.cz Hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou

Bleskový hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou

Hodnoceno: 6x
Jahody jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. A nejlahodnější jsou v období sklizně, která u nás začíná na konci května. Vyrazte proto pro pár hrnků tohoto nízkokalorického ovoce plného vitamínů a minerálních látek a pusťte se do přípravy jahodového koláče s bílou čokoládou. Až ho budete ochutnávat, můžete si přečíst, jak je toto královské ovoce, známé už ve starověku, zdravé. Věděli jste, že jahody například posilují funkci mozku, zvyšují imunitu, pečují o vlasy, oči nebo kosti a mají protizánětlivé účinky?
do 1 hodiny
10 porcí

reklama

Postup

  1. Dohladka promíchejte jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka.  
  2. Do směsi přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promíchejte. 
  3. Přidejte na malé kousky posekanou bílou čokoládu.
  4. Těsto vlijte na pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou a naskládejte na něj pokrájené jahody.
  5. Pečte v troubě na 180 °C zhruba 35 minut. 

PRIMA TIP: Při pečení jsme použili krupicový cukr z Cukrovaru Vrbátky, na dozdobení pak moučkový cukr od společnosti Tereos TTD. Oba mají značku Klasa.

Hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou
Autor: akademiekvality.cz Hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou

reklama

Související témata: jahody , jahodový koláč , hrnkový recept , Sladké