Suroviny
- bílý jogurt 150 ml
- polohrubá mouka 2 hrnky
- cukr krupice 1/2 hrnku
- olej 1/4 hrnku
- jahody (čerstvé ) 2 hrnky
- vejce 2 ks
- vanilkový cukr 1 sáček
- bílá čokoláda 100 g
- máslo (na vymazání formy)
- mouka (na vysypání formy)
Postup přípravy
- Dohladka promíchejte jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka.
- Do směsi přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promíchejte.
- Přidejte na malé kousky posekanou bílou čokoládu.
- Těsto vlijte na pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou a naskládejte na něj pokrájené jahody.
- Pečte v troubě na 180 °C zhruba 35 minut.
PRIMA TIP: Při pečení jsme použili krupicový cukr z Cukrovaru Vrbátky, na dozdobení pak moučkový cukr od společnosti Tereos TTD. Oba mají značku Klasa.