Suroviny
- máslo (kešu máslo) 250 g
- ovocné pyré (jablečné ) 260 g
- med 300 g
- kakao 60 g
- čokoláda (75% čokoláda) 200 g
- pekanové ořechy ( nasekané) 50 g
- kokosová mouka 35 g
Článek
24 božských čokoládových dortů, moučníků i dezertů
Sladká jídla z čokolády jsou mezi lidmi velice oblíbená. Není se čemu divit, jsou hezká na pohled a chuťově fantastická. Když se navíc přidá čerstvé ovoce, sbíhají se...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Kešu máslo, pyré a med dejte do rendlíku a vše na mírném stupni za stálého míchání propojte do celistvé hmoty.
- Čokoládu nasekejte na kousky. Do rendlíku nyní přidejte kakao, kokosovou mouku, kypřicí prášek a 100 g kousků čokolády. Vše promíchejte.
- Menší pečicí formu vyložte pečicím papírem a přendejte do ní čokoládovou směs na brownies.
- Brownies posypte zbylými 100 g čokolády a pekanovými ořechy. Pečte 30 minut.
- Po upečení nechte úplně vychladnout, nejlepší je dát brownies i na 1 hodinu do lednice, aby trochu ztuhlo a lépe se krájelo. Poté brownies nakrájejte a ihned podávejte.