Bezlepková citronová babeta z rýžové mouky
Zdroj: archiv Pernerka
Bezlepková citronová babeta z rýžové mouky
Zdroj:
archiv Pernerka
Legendární a milovaná citronová babeta si získala naše srdce už dávno. Proto jsme se rozhodli o menší úpravu klasického receptu, aby byl tento moučník vhodný i pro ty, kterým nedělá dobře lepek.
Postup přípravy
-
Nejprve si rozdělte všechna vejce na bílky a žloutky.
-
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ke žloutkům přisypte 200 g moučkového cukru a dobře vyšlehejte.
-
Přidejte 150 ml oleje a opět prošlehejte. Přidejte kůru nastrouhanou z chemicky neošetřeného citronu, balíček vanilkového cukru, balíček vanilkového pudinkového prášku, šťávu ze dvou menších citronů (cca 25 ml), rýžovou mouku a promíchejte.
-
Pak ještě zapracujte tuhý sníh.
-
Hotové těsto vylijte do dvou forem o průměru 18 a 23 cm vymazaných máslem, vysypaných hrubou moukou a uhlaďte ho.
-
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 25–30 minut.
-
Vychladlé babety ozdobte moučkovým cukrem pomocí zdobicí šablony.
Bezlepková citronová babeta z rýžové mouky 1
Zdroj: archiv Pernerka
Bezlepková citronová babeta z rýžové mouky 1
Zdroj:
archiv Pernerka