Bezlepková citronová babeta z rýžové mouky

Moje hodnocení
3x

Legendární a milovaná citronová babeta si získala naše srdce už dávno. Proto jsme se rozhodli o menší úpravu klasického receptu, aby byl tento moučník vhodný i pro ty, kterým nedělá dobře lepek.

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • vejce 4 ks
  • moučkový cukr 200 g
  • vanilkový cukr 1 balíček
  • hladká rýžová mouka (např. Pernerka) 150 g
  • vanilkový pudinkový prášek 1 balíček
  • olej 150 ml
  • citronová kůra (citronová kůra z jednoho citronu)
  • šťáva ze dvou citronů
  • máslo a hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy

  1. Nejprve si rozdělte všechna vejce na bílky a žloutky.
  2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ke žloutkům přisypte 200 g moučkového cukru a dobře vyšlehejte.
  3. Přidejte 150 ml oleje a opět prošlehejte. Přidejte kůru nastrouhanou z chemicky neošetřeného citronu, balíček vanilkového cukru, balíček vanilkového pudinkového prášku, šťávu ze dvou menších citronů (cca 25 ml), rýžovou mouku a promíchejte.
  4. Pak ještě zapracujte tuhý sníh.
  5. Hotové těsto vylijte do dvou forem o průměru 18 a 23 cm vymazaných máslem, vysypaných hrubou moukou a uhlaďte ho.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 25–30 minut.
  7. Vychladlé babety ozdobte moučkovým cukrem pomocí zdobicí šablony.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pernerka


Přečtěte si také

Recepty