reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Batátový cheesecake s kokosovým karamelem
Autor: Slepičárna blog Batátový cheesecake s kokosovým karamelem

Batátový cheesecake s kokosovým karamelem

Hodnoceno: 4x
Cheesecake ze sladké brambory? Ano, je to tak. I z batátů můžete připravit tento věhlasný zákusek. Právě s kokosovým karamelem je naprosto neodolatelný. Tak honem, batátový cheesecake čeká! Recept je adaptovaný z kuchařky Jíme zdravě po celý rok.
do 1,5 hodiny
12 porcí

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Nejprve si připravte korpus. Ve větší míse smíchejte kokosový olej, 40 g erythritolu, mleté vlašské ořechy, arašídové máslo a vločky.
  2. Rukama vypracujte těsto, udělejte z něj kouli a dejte ho na 10 minut vychladit do lednice.
  3. Mezitím si stihnete připravit náplň – všechny uvedené ingredience rozmixujte dohladka a náplň dejte vychladit do lednice.
  4. Vezměte si těsto na korpus a připravte kulatou formu o průměru 30 cm. Formu vyložte pečicím papírem, připravené těsto rozdrobte po dně a okrajích formy a dlaněmi ho rovnoměrně upěchujte.
  5. Formu s korpusem (zatím bez náplně) dejte do předehřáté trouby a pečte 10 minut při 180 °C. Po této době vyjměte formu z trouby, na korpus nalijte připravenou náplň a dejte zpět do trouby.
  6. Pečte dalších 30 minut na 180 °C, pak teplotu stáhněte na 170 °C a pečte dalších 25–30 minut, dokud okraje náplně nezačnou zlátnout. 
  7. Poté formu vyndejte a upečený cheesecake nechte vychladnout na mřížce. Po vychladnutí ho dejte alespoň na 30 minut do lednice, následně ho rozkrájejte na 12 dílků nebo polijte karamelem.
  8. Kokosový karamel si připravíte tak, že kokosové mléko společně s cukrem přelijete do rendlíku (ideální je hrnec na puding s dvojitým dnem, kam lze nalít vodu) a zahřívejte 10 minut na středním plamení.
  9. Poté snižte teplotu a za stálého míchání nechte karamel zhoustnout, trvá to zhruba 25–30 minut.
  10. Nakonec přimíchejte kokosový olej a špetku soli a rendlík odstavte. Karamel nechte vychladnout a podávejte, popřípadě skladujte v lednici. 

reklama

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: cheesecake , koláče , sladké recepty , sladké , batáty , Sladké