Suroviny
- růžový salát (malá hlávka natrhaná na listy) 1 ks
 - bílé zelí (nebo 3 hlávky baby zelí, natrhané na listy) 1/2 hlávky
 - fenykl (malá bulva, natrhaná na listy) 1 ks
 - karotka (malá, očištěná a nakrájená na julienne) 3 ks
 - červená paprika (nakrájená na julienne) 1 ks
 - čekanka (salátová čekanková bulva, natrhaná) 1/2 ks
 - pekanové ořechy (pražené, nasekané) 125 ml
 - sezamová semínka 15 g
 
Vinaigrette
- med 30 ml
 - dijonská hořčice 7,5 ml
 - citronová šťáva 50 ml
 - jablečný ocet 15 ml
 - chilli papričky (s odstraněnými semínky a nasekaná) 1 ks
 - slunečnicový olej 80 ml
 
Postup přípravy
- Dobře promíchejte všechny ingredience salátu.
 - Smíchejte med, hořčici, citronovou šťávu a chilli dohromady. Postupně přimíchávejte olej, potom přelijte přes salát a listy dobře proházejte s vinaigrette.