Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bánh mì bageta s trhaným kuřecím masem nebo vepřovou šunkou
Typický vietnamský street food? Rozhodně bánh mì! Variací této neodolatelné a krásně křupavé bagety existuje hned několik, takže si každý může vybrat podle vlastní chuti. My pro vás dnes máme recept na náplň z trhaného kuřecího masa nebo vepřové šunky. Tak jdeme na to!
do 2 hodin
4 porce
Suroviny (4 porce)
Trhané kuřecí maso:
- kuřecí prsa 600 g
- řepkový nebo slunečnicový olej 2 lžíce
- střední bílá cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- mletá sladká paprika 2 lžičky
- mletý římský kmín 1 lžička
- čerstvý mletý pepř
- krystalový cukr 1 lžíce
- rajčatový protlak 3 lžíce
- worcestr 2 lžíce
- balzamiko 2 lžíce
- voda 300 ml
Nakládaná mrkev:
- mrkev 140 g
- krystalový cukr 20 g
- rýžový ocet 50 ml
- sůl 1 lžička
- horká voda 90 ml
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve připravte nakládanou mrkev.
- Ohřejte vodu v rychlovarné konvici.
- Požadované množství vody přelijte do hrníčku a přidejte k ní cukr, sůl a rýžový ocet, promíchejte.
- Mrkev očistěte a nakrájejte na tenké nudličky.
- Nudličky dejte do misky a zalijte je sladkokyselým nálevem, který jste připravili.
- Mrkev nechte 1–1,5 hodiny nakládat, poté nálev slijte. Mezitím připravte maso.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Maso omyjte, osušte, očistěte a nakrájejte na kostky.
- V hrnci rozehřejte olej a na něm nejprve orestujte cibuli s česnekem.
- Poté přidejte i maso.
- Osolte, opepřete, přidejte koření, protlak, cukr, balzamiko, worcestr a podlijte vodou.
- Ztlumte plamen, zakryjte hrnec či pánev pokličkou a nechte dusit 1,5 hodiny, aby bylo maso měkké a dalo se vidličkami roztrhat.
- Nyní můžete kompletovat bagetu.
- Bagety dejte na chvilku do trouby, aby byly křupavé.
- Poté je rozkrojte napůl, abyste měli čtyři kusy na čtyři porce a každou rozkrojte ještě podélně, ale nerozřízněte ji celou, nechte jeden okraj spojený, ať se vám lépe jí.
- Jednu stranu bagety nyní namažte paštikou a druhou majonézou.
- Na paštiku položte dostatek trhaného masa nebo šunky dle chuti.
- Na maso/šunku položte plátky okurky, poté nakládanou mrkev, jarní cibulku a koriandr.
- Stejně postupujte i u dalších kousků baget.
- Ihned servírujte.
Milluji
Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.
Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)