Bánh mì bageta s trhaným kuřecím masem
Zdroj: Milluji
Bánh mì bageta s trhaným kuřecím masem
Zdroj:
Milluji
Typický vietnamský street food? Rozhodně bánh mì! Variací této neodolatelné a krásně křupavé bagety existuje hned několik, takže si každý může vybrat podle vlastní chuti. My pro vás dnes máme recept na náplň z trhaného kuřecího masa nebo vepřové šunky. Tak jdeme na to!
4 porce
120 minut
vietnamská
Postup přípravy
-
Nejprve připravte nakládanou mrkev.
-
Ohřejte vodu v rychlovarné konvici.
-
Požadované množství vody přelijte do hrníčku a přidejte k ní cukr, sůl a rýžový ocet, promíchejte.
-
Mrkev očistěte a nakrájejte na tenké nudličky.
-
Nudličky dejte do misky a zalijte je sladkokyselým nálevem, který jste připravili.
-
Mrkev nechte 1–1,5 hodiny nakládat, poté nálev slijte. Mezitím připravte maso.
-
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
-
Maso omyjte, osušte, očistěte a nakrájejte na kostky.
-
V hrnci rozehřejte olej a na něm nejprve orestujte cibuli s česnekem.
-
Poté přidejte i maso.
-
Osolte, opepřete, přidejte koření, protlak, cukr, balzamiko, worcestr a podlijte vodou.
-
Ztlumte plamen, zakryjte hrnec či pánev pokličkou a nechte dusit 1,5 hodiny, aby bylo maso měkké a dalo se vidličkami roztrhat.
-
Nyní můžete kompletovat bagetu.
-
Bagety dejte na chvilku do trouby, aby byly křupavé.
-
Poté je rozkrojte napůl, abyste měli čtyři kusy na čtyři porce a každou rozkrojte ještě podélně, ale nerozřízněte ji celou, nechte jeden okraj spojený, ať se vám lépe jí.
-
Jednu stranu bagety nyní namažte paštikou a druhou majonézou.
-
Na paštiku položte dostatek trhaného masa nebo šunky dle chuti.
-
Na maso/šunku položte plátky okurky, poté nakládanou mrkev, jarní cibulku a koriandr.
-
Stejně postupujte i u dalších kousků baget.
-
Ihned servírujte.
Bánh mì bageta s trhaným kuřecím masem 2
Zdroj: Milluji
Bánh mì bageta s trhaným kuřecím masem 2
Zdroj:
Milluji