Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Americké donuty

asi 20 ks porcí
do 1,5 hodiny
Americké donuty
Americké donuty Autor: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka
České kobližky zbožňujeme všichni. Možná ale nevíme, že jsou populární po celém světě, i když, jako v Americe, mívají tvar kroužku, kompozice surovin může být trochu jiná a zdobení trochu divoké. Proč to ale nevyzkoušet – děti vás budou za tenhle donutový update milovat!
Reklama

Článek

Koblihy Foto:

9 nejlepších receptů na koblihy z různých koutů světa

Láska ke koblihám a koblížkům vzniká většinou už v dětství a trvá celý život. Dozlatova osmažená, nadýchaná, s náplní i bez, s křupavou krustou. Dokonalá kobliha je...
Reklama

Postup

  1. Do mléka rozdrobte droždí, vmíchejte lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. Vlijte ho do mouky v míse, vpracujte vejce, jogurt a javorový sirup a vypracujte vláčné těsto. V přikryté míse ho nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí objem, trvá asi 45 minut až 1 hodinu.
  2. Připravte si větší vyšší silnostěnný kastrol a do poloviny ho naplňte olejem. Vykynuté těsto prohněťte, vyválejte ho na pomoučněné ploše na výšku asi 1–1,5 cm a vykrajujte z něj kolečka (třeba pomocí sklenky, kterou si namáčejte do mouky). Menší sklenkou nebo formičkou vykrajujte středy.
  3. Kobližky nechte asi 10 minut odpočívat, aby ještě trochu nakynuly, a mezitím na středním plameni rozehřejte olej. Když do něj vhodíte kousek chleba a ten se začne hned smažit, je olej dost rozehřátý. Připravte si také vybrané polevy či přísady na obalování.
  4. Pomocí děrované naběračky vkládejte kobližky do horkého oleje a ze všech stran je osmažte dozlatova – dávejte pozor, olej může prskat. Osmažené kobližky položte na vrstvu kuchyňského papíru, aby odsál přebytečný tuk, a pak je hned přelévejte zvolenými polevami a zdobte podle chuti a možností.
Reklama

PRIMA TIP: Koblihy můžete samozřejme smažit i na sádle. Tuk by měl vždy být dost horký, aby se těsto osmažilo rychle, zvenčí zezlátlo a uvnitř zůstalo kypré a nadýchané. Důležitá je vyšší vrstva tuku, aby koblihy při smažení plavaly.

Americké donuty  Foto: Americké donuty; foto: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka

DALŠÍ SLADKÉ RECEPTY NAJDETE V KNIZE MOJE SLADKÁ KUCHAŘKA:

Moje sladká kuchařka

Moje sladká kuchařka pro všechny, kdo milují sladké!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama