Suroviny
- droždí 1 dávka
- hladká mouka 300 g
- vlažná voda 200 ml
- olivový olej 1 dávka
- šalotka 1 kus
- hořčice 1 lžička
- citronová šťáva 1 dávka
- majonéza 3 lžíce
- worchestrová omáčka 1 dávka
- petržel 1 svazek
- sůl 1 dávka
Postup přípravy
Nejprve si připravíme rajčata – uřízneme jim vršek se stopkou, vydlabeme vnitřek a obrácené necháme vykapat
Salát se připraví následovně: do větší misky nakrájíme na malé kousky jarní cibulku, šalotku a pár listů petržele
Přidáme i ostatní ingredience dle seznamu
Následně vše dobře promícháme
Hotovým tuňákovým salátem naplníme připravená rajčata
K předkrmu je dobrý italský chléb
Na focacciu si do mísy vlijeme vlažnou vodu a vmícháme droždí
Poté postupně přisypáváme hladkou mouku a mícháme hladké těsto, které necháme následně minimálně hodinu kynout na teplém místě
Když těsto vykyne, vypracujeme z něj placku, kterou dáme na plech s pečicím papírem
Placku pokapeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí (nešetříme) a do hotové placky vytvarujeme prsty důlky
Italský chléb pečeme v předehřáté troubě na 250 °Celsia cca 10 minut
Hotový chléb necháme vychladnout, až poté krájíme