Suroviny
- kuřecí stehno 5 ks
- rajče 5-10 ks
- ořech
- parmezán
- rozmarýn
- brambory
- rajče
- olivový olej
- pažitka
- mouka 1 lžíce
- víno 100 ml
- sůl
- vývar 200 ml
- pepř
Postup přípravy
- Kuřecí stehna vykostíme i s kůží. Vnitřní část potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, položíme sušená rajčata, plátky parmezánu a větvičku rozmarýnu, zabalíme a zavážeme nití. Závitky osolíme, poskládáme vedle sebe a zakapeme olivovým olejem. Necháme několik hodin uležet, nejlépe přes noc. Na rozpálenou pánev položíme závitky a opečeme je ze všech stran, během pečení přidáme 2-3 větvičky rozmarýnu. Když je kůže hezky propečená, závitky vyjmeme závitky, nit odstraníme, vložíme na pekáč, podlijeme vodou a přidáme cherry rajčata. Dáme do trouby na 200°C a pečeme asi 20 minut.
- Do výpeku na pánvi nalijeme bílé víno a přidáme kousek másla, můžeme použít i olej ze sušených rajčat. Po vyvaření vína přidáme hladkou mouku a krátce orestujeme, přilijeme kuřecí vývar a necháme provařit. Přidáme nasekaný rozmarýn. Po upečení závitků přilijeme do omáčky i vypečenou šťávu a necháme zredukovat.
- Brambory uvaříme, rozšťoucháme, přidáme máslo a nasekanou pažitku, jemně osolíme. Na talíři posypeme závitky ještě hrubozrnnou solí.