Bramborový salát
Head
- kuřecí prsní řízek ks
- vejce ks
- mléko 2 lžíce
Bramborový salát
- kyselá okurka
Head
Postup přípravy
- Plátky telecího očistíme, řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v trojobalu a v rozpáleném oleji na pánvi osmažíme dozlatova. Hotové plátky masa proložíme kuchyňským papírem, aby odsál přebytečný tuk.
- Kuřecí prsní řízky nakrájíme na menší podlouhlé kousky, osolíme a poprášíme mletým chilli. Obalíme v mouce, poté obalíme v rozšlehaném vajíčku a smažíme jako řízek.
- Brambory a mrkev uvaříme doměkka, necháme vystydnout a nakrájíme na kostičky. Přidáme zelený hrášek, pokrájené kyselé okurky a nadrobno nakrájenou cibuli. Vše zamícháme a přidáme majonézu, případně bílý jogurt. Dochutíme a ideálně necháme přes noc uležet v lednici. Podáváme k řízkům.