Suroviny
- vepřová kýta 1-1,5 kg
- cibule 1-2
- kajenský pepř
- sladká paprika
- plnotučná hořčice 1-2 PL
- hladká mouka
- brambory
- máslo
- mléko
- česnek
- himalájská sůl
- pepř
Postup přípravy
- Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso necháme z obou stran zatáhnout na oleji, poté dáme stranou a na výpeku opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme opečené plátky masa, podlijeme vodou a přidáme kajenský pepř a sladkou papriku.
- Necháme dusit doměkka. Ke konci přidáme plnotučnou hořčici a dle potřeby omáčku zahustíme hladkou moukou rozpuštěnou ve vodě. Necháme projit varem. Brambory oloupeme a dáme uvařit do měkka. Po uvaření vodu slijeme, přidáme máslo, mléko, prolisovaný česnek a vyšleháme do hladka.
Autor receptu: Michael Benda