Salát
- brambory 500 g
- zelené fazolky 100 g
- ředkvičky
- olivový olej 3 PL
- vinný ocet 2 PL
- vejce 4
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Vepřovou panenku očistíme, potřeme olejem a obalíme v rozdrceném tymiánu a rozmarýnu. Necháme chvilku odležet v ledničce. Poté opečeme ze všech stran aspoň minutu. Vložíme do trouby na 200 °C cca na 20 minut, aby panenka byla šťavnatá a růžová. Po upečení zabalíme do alobalu, aby nevytekla všechna šťáva. Z výpeku uděláme sosík, který zjemníme máslem.
- Uvaříme brambory ve slupce, spaříme fazolky a uvaříme vejce. Nakrájíme ředkvičky. Poté, co nám vše vychladne, smícháme dohromady jako salát a uděláme zálivku.
Autor receptu: Jaroslava Boumová