Suroviny
- cuketa 400 g
- cherry rajčata 15
- česnek 2 stroužky
- rajský protlak 4 PL
- červená cibule 1
- parmazán 3 PL
- hovězí svíčková 400 g
- olivový olej 6 PL
- máslo 25 g
- těstoviny 550 g
- rukola 10 lístků
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Pravou hovězí svíčkovou nakrájíme proti vláknům na velmi jemné nudličky, osolíme a opepříme. Cherry rajčata spaříme vodou a oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Na třech lžících oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek, nakrájenou cuketu, rajčata, osolíme a opepříme.
- Až cuketa změkne, přidáme čtyři lžíce rajského protlaku, promícháme. Zahustíme máslem a parmazánem, nastrouhaným najemno. Na druhé pánvi osmahneme na zbytku oleje nudličky masa.
- Omáčku promícháme s těstovinami a masem (vegetariáni si místo masa mohou posypat pokrm hoblinkami parmezánu).
Autor receptu: Linda Štěpničková