Kakaový streussel
- hladká mouka 100 g
- kakao 25 g
- cukr krupice 70 g
- máslo 90 g
- skořice 1 g
- sůl 1 g
Mléčná čokoláda s olivovým olejem
- extra virgin olivový olej 30 g
- mléčná čokoláda 150 g
- hořká čokoláda 130 g
- mléko 150 g
- máslo 150 g
- sůl 1 g
Postup přípravy
Kakaový Streussel
- Všechny ingredience smícháme do vláčné vlhké drobenky.
- Pomocí kulatého tvořítka vytvarujeme placky a pečeme ve vyhřáté troubě 180 °C cca 7 minut.
Mléčná čokoláda s olivovým olejem
- Vařící mléko se 75 g másla nalijeme na rozlámanou čokoládu se solí a metlou vymícháme dohladka. Přidáme zbylé máslo a mícháme do rozpuštění.
- Nakonec ve třech dávkách vmícháme olivový olej a necháme v lednici lehce ztuhnout. Poté pomocí zdobicího sáčku a trubičky nanášíme krém na upečenou tartaletku.
Malinový kaviár
- Cukr a agar smícháme za sucha, přidáme vodu a med a přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu. Nakonec přidáme malinové pyré a již nevaříme.
- Necháme krátce vychladnout a poté kapeme do předem zamraženého oleje. Kuličky malinového kaviáru vyjmeme z oleje opláchneme studenou vodou a dozdobíme tartaletku.
Autor receptu: Adam Nosál