Suroviny
- vepřová kýta 500 g
- cibule 1
- pepř
- vývar 150 ml
- bílé víno 150 ml
- hřebíček 2
- bobkový list 2
- máslo 1 PL
- hořčice 1 PL
- hladká mouka 1 ML
- tymián 1/2 ML
- brambory 1 kg
- nakládané cibulky
- sůl
Postup přípravy
- Maso rychle opečeme na oleji ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zezlátnout, podlijeme vývarem a vínem. Nyní přidáme koření, maso osolíme, opepříme a v troubě dusíme minimálně hodinu. Kontrolujeme šťávu, aby se nevyvařila a bylo jí dostatek. Měkké maso vyndáme a udržujeme v teple.
- Smícháme máslo s moukou a na mírném ohni povaříme ve šťávě za občasného promíchání 15-20 minut, aby byla omáčka tak akorát hustá a lesklá. Nakonec dobře vmícháme hořčici a jen chviličku prohřejeme.
- Podáváme s plátky masa a se šťouchanými brambory, do kterých jsme vmíchali opraženou cibulku na másle.
Autor receptu: Markéta Dobrá