Suroviny
Postup přípravy
Vepřová panenka: Panenku očistíme a rozdělíme na čtyři stejné válečky, které podélně rozřízneme, osolíme, opepříme a naplníme najemno nasekanými rajčaty. Aby se maso neotevřelo, můžeme jej omotat provázkem. Na rozpálené pánvi s trochou oleje zprudka opečeme ze všech stran a vložíme na čtvrt hodiny do trouby rozehřáté na 180 stupňů.
Gratinované brambory: Brambory omyjeme a nastrouháme na jemná kolečka, vložíme je do pekáče, osolíme, opepříme. Do smetany přidáme rozetřený česnek a jemně ochutíme muškátovým oříškem. Připravené brambory zalijeme smetanou. Pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů C, dokud se smetana úplně nevsákne a povrch nebude zlatavý.
Hořčicová omáčka: Cibulku nakrájíme najemno a přidáme čtyři lžíce hořčice. Restujeme dvě minuty, poté přidáme smetanu a proženeme varem.