Suroviny
- sůl
- dýně 300 g
- brambory 220 g
- sladké brambory 220 g
- olivový olej 1 lžíce
- rozmarýn 2 snítky
- mořská sůl 0.5 lžičky
- vejce 4 ks
- smetana 0.5 šálku
- česnek 1
- parmezán 0.5 šálku
- gorgonzola 100 g
- pepř
Postup přípravy
Dýni, brambory, batáty, olej, polovinu rozmarýnu a mořskou sůl vložíme do zapékací misky, promícháme a v troubě předehřáté na 220 stupňů pečeme 20 minut, dokud vše není měkké.
V míse smícháme vejce, smetanu, česnek, sýr, zbývající rozmarýn, sůl a pepř. Přidáme dýni a oba druhy brambor.
Formu na 12 muffinů vymastíme a vyložíme pečicím papírem. Vzniklou směs vložíme do formy na muffiny a pečeme při 180 stupních asi 20 minut. Dle libosti se může přidat i gorgonzolu.