Suroviny
- sůl
- tymián 2-3 snítky
- česnek 1 ks
- zeleninový vývar 1.3 l
- pepř
- hřebíček 1 ks
- bobkový list 2 ks
- brambory 800 g
- muškátový oříšek
- crème fraîche 100 g
- petržel 1/2 svazek
- olivový olej 100 ml
Postup přípravy
Do vroucího vývaru vložíme nakrájený česnek, tymián, hřebíček, bobkový list a asi pět minut vaříme. Mezitím si oloupeme a nakrájíme na kostky brambory, z polévky vyndáme hřebíček a bobkový list, přidáme brambory a vaříme dalších 15 minut. Potom polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Na bylinkový olej opláchneme petrželku, tymián a rozmixujeme spolu s olejem a špetkou soli tyčovým mixérem.
Před podáváním do polévky vmícháme créme fraiche, pak napěníme pomocí tyčového mixéru a pokapeme trochou bylinkového oleje.