Suroviny
Postup přípravy
Maso nakrájíme na větší kostky. Ve hmoždíři si roztlučeme jalovec, pepř a hřebíček, přidáme sůl a každou kostku kořením obalíme. Necháme uležet v lednici 24 hodin. V těžkém litinovém hrnci rozpálíme trochu oleje a každý kousek masa postupně po obou stranách osmahneme do zlatova. Přendáváme bokem na talíř a smažíme další kousky.
Když máme maso hotové, tak přilijeme ještě trochu oleje a osmahneme na něm nasekanou cibuli. Pak přidáme česnek nakrájený na plátky a rozdrcenou chilli papričku. Ještě minutku smažíme a pak nalejeme láhev vína a vývar promícháme a důkladně seškrábneme koření usazené na dně hrnce. Přidáme rajčatový protlak a bobkové listy. Přivedeme k varu, pak přidáme osmahnuté maso. Troubu předehřejeme na 160 stupňů C. Hrnec zakryjeme poklicí a vložíme do trouby. Pečeme 2-3 hodiny. Před koncem pečení hrnec vytáhneme a přidáme dva rozdrcené stroužky česneku a rozmarýn. Promícháme a vrátíme do trouby na pár minut. Vytáhneme a necháme zaklopené 20 minut odpočinout.
Uvaříme si brambory v osolené vodě a pak rozmačkáme s máslem a nasekanou natí jarní cibulky.