Suroviny
- vepřový bůček 1 kg
- králičí stehno 1 kg
- brambory 1 kg
- anglická slanina
- cibule 2-3
- česnek 3 stroužky
- vepřové sádlo
- špek
- bobkový list
- nové koření
- med 1-2 PL
- chilli papričky
- kmín
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Cibuli očistíme, nakrájíme a dáme do pekáče vymazaného sádlem, přidáme rozmačkaný česnek. Ostrým nožem nařízneme kůži bůčku do mřížky a dáme do pekáče na cibuli. Králičí maso prošpikujeme, aby nebylo suché, dáme do pekáče, osolíme, opepříme a přidáme pár bobkových listů, kmín a nové koření.
- Během pečení poléváme vypečenou šťávou a vepřový bůček můžeme potírat medem ochuceným chilli papričkou a čtyřbarevným pepřem. Po upečení maso přendáme a výpek provaříme, zredukujeme dle potřeby a na konec přecedíme a zahustíme hladkou moukou. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Brambory lehce rozmačkáme a přidáme nasekanou petrželku.
- Rohlíky na nádivku pokrájíme na kostičky, můžeme chvíli nechat zapéct v troubě. Bílky si oddělíme od žloutků, bílky vyšleháme v tuhý sníh a žloutky smícháme s mlékem, nasekáme petržel. Na rohlíky nalijeme žloutky s mlékem, přidáme petržel, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem, promícháme a lehce zapracujeme sníh. Dáme péct do trouby dozlatova.
Autor receptu: František Vohromný