Domácí pita chléb
- hladká mouka 500 g
Head
- česnek 4
- chilli paprička 1
- chilli vlákna
- koriandr
- limetka 2
- směs salátů 100 g
- cherry rajčata 8
- olivový olej
- máslo 100 g
- sedmikráska květy
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Krevety: Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme do něj krevety, česnek nakrájený na kolečka, chilli papričku, pokapeme limetkovou šťávou, osolíme, opepříme a opékáme, dokud se nám krevety nedodělají, slijeme z pánve část oleje a přidáme máslo, chilli vlákna a koriandr, promícháme a dáme stranou.
- Salát: Saláty si promícháme s kapkou olivového oleje, přidáme květy sedmikrásky, cherry rajčata, sůl a pepř.
- Chléb: Do mísy prosejeme mouku, sůl a dobře promícháme. Uprostřed uděláme důlek, přidáme kvasnice a přilijeme vodu. Od středu do vody postupně vmícháme mouku, až získáme lepivou kouli těsta, do kterého vpracujeme najemno nakrájená rajčata. Těsto hněteme alespoň 5 až 10 minut, dokud nebude vláčné a dokud nepřestane lepit. Poté mísu s těstem zakryjeme a necháme 30 minut odpočinout. Z těsta odebíráme porce o velikosti 50 g, ze kterých tvarujeme kuličky. Ty pak rozválíme na kulaté, asi 0,5 cm silné placky, které necháme 10 minut odpočinout. Odpočaté placky pečeme postupně na rozpálené pánvi, dokud se nám nenafouknou.