Suroviny
- kachní stehna
- červené zelí
- pomeranč
- jablko
- švestková povidla 1 PL
- cukr
- kmín
- brambory
- pšeničná krupice
- hladká mouka
- červené víno
- tymián
- sádlo
- vejce
- ocet
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Kachna
- Do pekáče dáme šťávu z pomeranče, červené víno, tymián, kachní stehna osolíme a opepříme.
- Pečeme pozvolna a na konci dopečeme na vyšší teplotu.
Červené zelí
- Vyškvaříme sádlo, nakrájíme cibuli a orestujeme. Přidáme na tenko nakrájené zelí, orestujeme a podlijeme trochou vývaru.
- Nastrouháme jablko a přidáme lžíci povidel, dusíme doměkka. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a octem.
Bramborový knedlík
- Studené uvařené brambory nastrouháme, přidáme sůl, krupici, hladkou mouku a vejce, vypracujeme těsto.
- Vytvarujeme kulaté knedlíky a povaříme. Před podáváním orestujeme na kachním sádle s čerstvou petrželí.
Autor receptu: Markéta Holická