Postup přípravy
- Oddělíme bílky od žloutků. Do žloutků nasypeme 100 g cukru krystal a mixérem šleháme do husté hmoty. Bílky tak našleháme do husté hmoty, poté vše smícháme, přidáme dvě lžíce kakaa a hmotu dáme na pekáč. Stejnoměrně rozetřeme kolem obvodu pekáče a pečeme 10 minut na 180 °C. Těsto necháme vychladnout.
- Připravíme si šlehačku na naplnění rolády. Šlehačku mixérem našleháme, postupně přidáme moučkový cukr, potřeme roládu a zabalíme do ruličky. Roládu dáme do ledničky vychladnout.
- Mezitím si připravíme borůvkovou omáčku. Na pánev si dáme máslo, rozpustíme ho a nasypeme borůvky, přidáme jednu polévkovou lžíci cukru krystal, přidáme alkohol a podle své chuti 5 minut restujeme. Směs pak přesypeme do misky a rozmixujeme na hladkou hmotu. Na talíř dáme omáčku a pak roládu, zdobíme kusy borůvek.