Suroviny
Postup přípravy
- Hřbet očistíme a dáme do sáčku. Přidáme rozmarýn, med, osolíme, zavakuujeme a dáme vařit na 90 °C přibližně 1 a ¾ hodiny.
- Připravíme si medové glazé: Na másle orestujeme šalotku společně s rozmarýnem dohněda, přidáme vývar z kostí, dosolíme a přihustíme bramborovým škrobem a přidáme med. Nakrájíme si jablka, meruňky, šalotku. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šalotku a jablko, orestujeme do poloměkka. Přidáme cukr, meruňky a na konec zázvor. Poté přidáme lžičku medu.
- Knedlík: Nakrájené pečivo dáme do mísy, přidáme sůl, mléko, hrubou mouku, muškátový květ, mladou cibulku, přepuštěné máslo a zamícháme. Uděláme si knedlík, který zabalíme do fólie a dáme vařit na páru na 100 °C na 16 minut.